Emlékhelyek Napja 2020 | Műcsarnok

2020. augusztus 29- én a Műcsarnok aznap látható két kiállításának (SZABADJÁTÉK ǀ II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon valamint SÁNDY / KONOK ‒ Metszéspontok ǀ  Családtörténeti kiállítás) megtekintésére invitáljuk a látogatókat. 12 órától 20 óráig tartunk nyitva. Ezen a napon tárlatonként 200 Forint/fő kedvezményes jegyáron nézhetik meg vendégeink a kiállítást. A kedvezményes belépésre kizárólag a ban.ildiko@mucsarnok.hu e-mail címre küldött regisztrációt követően van mód, amelyet legkésőbb augusztus 28-án 17 óráig fogadunk. Minden esetben válasz e-mailt küldünk.

Az Emlékhelyek napján 25% kedvezménnyel lehet megvásárolni a SZABADJÁTÉK ǀ II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon katalógust.

http://emlekhelyeknapja.hu/#helyszin-es-esemenykereso

http://emlekhelyeknapja.hu/nemzeti-emlekhelyek/Budapest/hosok-tere/

A Műcsarnok – a kortárs képzőművészet reprezentatív kiállítási intézménye – hivatása szerint a magyar és nemzetközi művészeti törekvések nyitott, sokszínű bemutatóhelye. A Hősök terén álló bazilikális elrendezésű, monumentális alapterületű épület 1896-ra, a honfoglalás 1000 éves évfordulójának ünnepségeire készült el, Schickedanz Albert tervei szerint. A műemléképület előcsarnokát, az épület domborműves illetve növényi ornamentikás díszítését eredeti szépségében csodálhatják meg a látogatók. A több mint 2500 m2-es kiállítótéren kívül előadóterem, szakkönyvtár, ajándék- és könyvesbolt valamint kávézó várja a vendégeket.

Az intézmény kiállításaival, igényes kiadványaival, művészetoktatási tevékenységével a széles értelemben vett vizuális kultúra megújuló hagyományait és friss értékeit közvetíti minden korosztálynak, az érdeklődő közönség tág körének.

A Műcsarnok rendszeres bemutatkozási lehetőséget nyújt a társművészetek neves képviselőinek. Számos rendezvényével, különleges tárlatvezetéseivel, színházi és zenés programjaival, tudományos konferenciáival a főváros egyik meghatározó kulturális központja.

 

 

 

2020. augusztus 29. 12:00 - 20:00
Jegyek
2020. augusztus 11. 18:00 - 18:31
Előző program

Szabadjáték / Szobák | Virtuális megnyitó Szurcsik József kurátor vezetésével

2020. augusztus 29. 15:00 - 16:30
Következő program

Csak lazán! Művészetpedagógiai foglakozás felnőtteknek a Szabadjáték – II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításban