Kutatók éjszakája | Nocturne | A fény képei | II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon 2021

A Kutatók Éjszakája programsorozat keretében szeptember 25., szombat 18-21 óráig meghosszabbított nyitvatartással várjuk. Aznap este kiállításaink ingyenesen tekinthetők meg:

A különböző művészeti ágak évente jelentkező nemzeti szalonja rendre egy-egy műfaj egészének ünnepe a Műcsarnokban. A II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon szervezésekor elsőrendű célunk az volt, hogy az összetartozás jegyében megszólítsunk, felkérjünk kiállításra lehetőleg minden alkotót, aki az utolsó öt évben jelentős műveket hozott létre a fotóművészet bármely területén. A megszólítottak legnagyobb része, 208 fotográfus örömmel elfogadta a meghívást. Minden felkért alkotótól egy művet vagy sorozatot kértünk, s a felkérőlevélben biztosítottuk a leendő kiállítókat, hogy azt a művet várjuk, amelyet az elmúlt öt évben született fotói közül ő maga a legfontosabbnak tart. 

Ha tudni szeretnénk, mivel foglalkoznak egy művészeti ág, jelen esetben a fotóművészet művelői az országban, akkor értelmes vállalás rendszeres időközönként szalon típusú kiállítást rendezni. Valójában a nemzeti szalon célja egyfajta állapotfelmérés, mely egyaránt szolgálja a művészetet és a művelődést. Lényege a sokszínűség, az egymás megismerése és elfogadása, találkozás a szakmai problémák megbeszélésére. Ez adja igazi értékét, miközben a széles közönség számára élményt kínál. 

 

A Műcsarnok további Kutatók Éjszakája programjait itt érheti el: https://app.kutatokejszakaja.hu/intezmenyek#mucsarnok

2021. szeptember 25. 18:00 - 21:00
Jegyek
2021. szeptember 25. 16:00 - 17:30
Előző program

A magyar absztrakció tiltott gyümölcsei - Orosz Márton előadása | Műcsarnok Könyvtár

2021. szeptember 26. 14:00 - 15:00
Következő program

A fény képei | II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon 2021 I Finisszázs I HÁY JÁNOS exkluzív tárlatvezetése