A Pécsi Műhely kiállítása

A Pécsi Műhely kiállítása és a róluk szóló könyv (Alexandra Kiadó) a műhely tagjainak 1968 -1978 között készült alkotásait mutatja be. E tárlatok anyagából rendez most válogatást az Ernst Múzeum.
A Pécsi Műhely 1968-ban alakult, tagjai Lantos Ferenc tanítványai közül kerültek ki. Működése során többen csatlakoztak a csoporthoz, többen kimaradtak, de mindig megmaradt az az öt ember, akik végül Pécsi Műhely néven váltak ismertté. Ficzek Ferenc, Halász Károly, Kismányoki Károly, Pinczehelyi Sándor és Szíjártó Kálmán együtt és külön-külön is meghatározó képviselői voltak a hetvenes évek magyar neoavangardjának. Művészeti kísérleteket folytattak a szerialitás, a minimalizmus, a tájművészet, a konceptualizmus, az akcióművészet területén. Sajátos módon alkalmazzák munkájukban a technikai médiumokat, a filmezést és a fotózást, valamint ezeket beépítik a kreatív akciódokumentálásba is.

A kiállítást megelőzően az egykori mesternek, Lantos Ferencnek a negyvenes évek végétől 1970-ig készült műveit mutattuk be.
2004. július 14. - augusztus 29.

Ernst Múzeum

Jegyek
2004. július 12. - augusztus 7.
Előző kiállítás

Cristina Fessler: Malstrom

2004. augusztus 10. - szeptember 4.
Következő kiállítás

Girls and guns