Milorad Krstic: Das Anatomische Theater

20. századi szimultán játékok

Kurdy Fehér János író megnyitó beszéde ITTolvasható! Milorad Krstic több mint tíz éve dolgozik a Das Anatomische Theater: Simultaneous Games in the Twentieth Century (DAT) projekten, mely egy több száz műalkotásból álló, folyamatosan épülő mű-együttes.

A DAT több fázisból épül fel. A mű-együttest alkotó egyes darabokat, valamint a projektet átfogó rendezőelvet tekintve a DAT egyfajta posztmodern Gesamtkunswerk*, amely különböző formákban jelenik meg.

20. századi szubjektív vizuális enciklopédia, a történelmet és a történelmi tapasztalatot bemutató színház. Nem titkolt szándéka a dadaista szimultaneitás és holizmus nézőpontjainak újra felvonultatása a történelem színpadán. E nézőpontok egyszerre vonatkoznak a történelem valós tényeire és a század tudományos és művészeti teljesítményének értelmezésére.

A 21. században alapvető szellemi feladatunk, hogy megértsük, feldolgozzuk és megfogalmazzuk a 20. század örökségét. A DAT egyéni nézőpontból, összetéveszthetetlen stílusban és válogatásban ad számot az elmúlt századról.

*olyan műalkotás, mely több tudományterülettel is szoros kapcsolatot tart(történelem, filozófia, irodalom, tudományok, technológiai apparátusok, dizájn)

A kiállítás időtartama alatt a művész és a Forte Társulat előadása is megtekinthető a Műcsarnok apszisában.

2011. december 11. - 2012. január 8.

Műcsarnok

Jegyek
2011. november 29. - 2012. január 8.
Előző kiállítás

Németh Ilona: Dilemma*

2012. január 12. - február 12.
Következő kiállítás

Seres Szilvia: Laza optimizmus