Szabó Noémi és Barabás Márton tárlatvezetése a Visszaszámlálás című kiállításon

Szabó Noémi művészettörténész, a tárlat kurátora és kiállítónk, Barabás Márton Munkácsy Mihály és Prima-díjas magyar festő, szobrász nyitó tárlatvezetése a Visszaszámlálás című kiállításon.

Barabás Márton (1952) három és fél évtizede alakuló, műfaji szempontból roppantul sokszínű életművének egyik legjellemzőbb elvont motívuma a zene, valamint a zeneiséget jellemző fogalmak, mint az ismétlés, a repetíció, a rész és az egész egymáshoz való viszonyának kérdése; a másik pedig a zene megtestesülését jelképező konkrét motívum, a zongora (és egyéb hangszerek, illetve a zenéhez kapcsolódó tárgyak), melyek szervezőelemként alkotói periódusainak mindegyikében központi szerepet játszanak.

Barabás Márton tudatosan kísérletező, poétikus felfogású és konstruáló szemléletű tárgyalkotása tudatosan keresi és kutatja a múlthoz való kortárs kapcsolódás lehetőségeit. Alkotói megközelítése alapvetően a 20. századi avantgárd tradíciókban gyökeredzik, azonban e hagyományból a formai kifejezés olyan széles spektrumát integrálta saját alkotói tevékenységébe, ami egy összetett, kulturális utalásokkal gazdagon átszőtt életművet eredményezett.

A Műcsarnok termeiben rendezett visszatekintő kiállítás festményeinek, objektjeinek, installációinak valamint könyvszobrainak bemutatásán keresztül célozza meg Barabás Márton komplex életművének „rekonstrukcióját”.

 

Belépés: aznapi kiállítási jeggyel

Vendégeket regisztrációhoz kötötten, korlátozott számban tudunk fogadni a programon.

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_DXKaz8o52vnYBQoLmZQHMeRFvRmU5MmdYA8BpYOzvxSqog/viewform 

2021. december 19. 15:00 - 16:00
Jegyek
2021. december 18. 16:00 - 17:00
Előző program

Személyesen / Frissen 2021 - Kurátori tárlatvezetések II. | Medve Mihály - Mózes Katalin | Szerdahelyi Júlia - Dréher János | Mayer Marianna - Gál András | Reischl Szilvia - Bernát András

2021. december 27. 16:00 - 17:00
Következő program

A programra minden jegy elkelt! | Berecz András tárlatvezetése Gyulai Líviusz emlékkiállításán