Kovács Krisztina kurátori tárlatvezetése Françoise Gilot: Felszálló Főnix c. kiállításán

A programra minden hely betelt.
Ha regisztrált és mégsem tud részt venni a programon, kérjük, ugyanúgy az eri.ildoko@mucsarnok.hu e-mail címen jelezze, hogy át tudjuk adni a helyét másnak.
Várólistára szintén a feni e-mail címen van lehetőség jelentkezni. Amennyiben felszabadul hely, a jelentkezés sorrendjének megfelelően értesítjük a feliratkozókat.
A helyszínen nem megjelent regisztráltak foglalása a program előtt 15 perccel automatikusan törlődik.


Kovács Krisztina kurátori tárlatvezetése Françoise Gilot: Felszálló Főnix c. kiállításán
A Műcsarnok kiállítása a művész Európában valaha megrendezett legátfogóbb bemutatkozásának tekinthető. Az egészen korai, még a pályaindulást reprezentáló művektől kezdve az életmű kései szakaszát jelentő 2016-os papírmunkáig Gilot főbb korszakai, témái és sorozatai mind felvonulnak. Olyan meghatározó momentumai villannak fel az életműnek, mint a kezdeti, még a Picasso mellett töltött időszakából származó drámai önarcképe, a legendás párizsi Mourlot-műhelyben készített egyik első litográfiája, a ’80-as évek monumentális lebegővásznai, vagy a ’90-es évek kiemelkedő fontosságú sorozatának, a Vándornak a darabjai, melyek hosszú idő után újra együtt láthatók. A tárlat a Rozsda Endréhez fűződő megindító barátságának is emléket állít, hiszen ennek a rendkívüli kapcsolatnak köszönhető Gilot Magyarország iránt érzett szeretete, kötődése és az elmúlt évtizedekben a magyar művészeti színtéren való jelenléte. Utóbbinak méltó bizonyítéka, hogy a Műcsarnok szinte teljes kiállítási anyaga magyar magángyűjteményekből kölcsönzött művekből jött létre.
 
Belépés: aznapi kiállítási jeggyel 
Vendégeket regisztrációhoz kötötten, korlátozott számban tudunk fogadni a programon. 
Regisztráció: eri.ildiko@mucsarnok.hu  
2024. január 27. 15:00 - 16:00

Műcsarnok

Jegyek
2024. január 27. 11:00 - 12:00
Előző program

Makláry Kálmán záró kurátori tárlatvezetése Reigl Judit centenáriumi kiállításában

2024. január 28. 10:30 - 12:30
Következő program

Ívek és Hullámok | Keleti utazás az építészeti varázsszőnyegünkön | Művészeti foglalkozás