TEMPOMORPHOLOGIA – Közeg és rendetlenség | táncelőadás, performansz

Technikai okok miatt a program október 30. helyett november 6-én kerül megrendezésre.
 
Elágazások – mozgásművészeti sorozat / Kiállítótér
TEMPOMORPHOLOGIA – Közeg és rendetlenség
A Rejtett történetek – az életreform mozgalmak és a művészetek kiállításhoz kapcsolódó, összművészeti performansz, elektroakusztikus zene, tánc, robotika (45’)
 
Az előadás során a reformkor egyik lelki-spirituális törekvése, a kozmikus egység megtalálása kerül bemutatásra.
 
A Tempomorphologia tánc és élőzene együttműködésével teremtett összművészeti előadás, amely végleges formáját a helyszínen nyeri el, elektronikus hangszerek hangját, drónok és egy épített robot mozdulatait egyesítve a tánc- és mozgásművészet különböző elemeivel.
 
A kozmikus egység keresésének stációi:
1. Vágyódás az egységbe, 2. Az egység keresése, 3. Az egység megtapasztalása.
 
A performansz célja, hogy a tánc és a zene médiuma által minél több emberhez eljusson a kiállítás üzenete: a néző felismerje saját mindennapi törekvéseiben az általános emberi igényt, a kozmikus egység megtalálására irányuló vágyat, és újra átélje a keresés zaklatottságát, majd a találkozás, az egységbe olvadás felszabadító élményét.
 
Alkotók: Spala Korinna Harangozó díjas táncművész, táncpedagógus, jógaoktató; Széphelyi Juli dramaturg; Baráth P. Bálint zeneszerző; Kováts Jázon – robotika
 
Jegyár: 1500 Ft
 
A belépőjegy felmutatásával nézőink 20% kedvezményben részesülnek a Rejtett történetek – az életreform mozgalmak és a művészetek c. kiállítás belépőjegyéből.
2018. november 6. 19:00 - 20:00
Jegyek
2018. október 31. 18:00 - 20:00
Előző program

Műcsarnok Filmkör | VÉGZET | Andrej Zvjagincev: Elena

2018. november 7. 18:00 - 20:00
Következő program

Műcsarnok Filmkör | AZ ORGANIZMUS MISZTÉRIUMA - PROMENÁD A GYÖNYÖRBE | Dusan Makavejev: W. R., az organizmus misztériuma