DEADLY COLOURS | catwalk koncert | akusztikus premier

A Soharóza társulat, Magyarország egyik leginnovatívabb és kreatívabb kórusa, alkotó- és előadócsoportja ezúttal a MOME és a Magyar Képzőművészeti Egyetem diákjai által tervezett különleges, tematikus ruhákat mutatja be a Műcsarnokban. A 20 perces performansz a rövid idő alatt kultikussá vált Tabu kollekció című produkción alapul, amelyet a hazai kórusélet újítójaként ismert Halas Dóra és az előadásért tavaly az Év Jelmeztervezője címet elnyert Nagy Fruzsina rendezett.

Az eredeti mű „Halál” című etűdjének zenéjét a diákok Nagy Fruzsina oktatási projektének keretében dolgozták fel. A tervezés során kizárólag a zenei anyagot használták inspirációként, azzal a megkötéssel, hogy a tételen belüli egyes dalok ihlette ruhákhoz meghatározott színekkel nyúlhattak. A kurzuson résztvevő diákok humorral, egészséges öniróniával és önreflexióval közelítettek a halál kényes témájához.

A Deadly Colours műfaját tekintve catwalk koncert: a kórustagok modellekké válnak, és énekelve mutatják be a hallgatók alkotásait. A Műcsarnokban látható előadás egyúttal a produkció akusztikus változatának premierje.

Előadják: a Soharóza tagjai

Ruhatervezők: Czakó Sára, Gyimothy Noémi, Szigeti Orsi és Vincze Dorottya (MOME Textiltervező szak), valamint Bartos Letícia, Dávid Luca, Kuti Letícia és Mikes Anna (Képzőművészeti Egyetem Látványtervező szak)

A ruhatervezők tanára: Nagy Fruzsina

Rendezte: Halas Dóra, Nagy Fruzsina

Belépőjegy: 800 Ft

online jegyelővétel

 

 

 

2017. június 3. 18:00

Műcsarnok

Jegyek
2017. június 3. 10:30 - 13:00
Előző program

Tündérkertek és focipályák. Korhatár nélkül családi nap az Art deco a pusztán | Sajó István (1896–1961) és műve kiállításon

2017. június 6. 19:00 - 21:00
Következő program

Újra! Farkas Franciska bemutatja: Maxim Gorkij: Makar Csudra