Emlékezés zenével | Olescher Tamás: Az igazságnak és a szeretetnek című kiállításának záróeseménye

Olescher Tamás kiállítása zárónapján barátaival és tisztelőivel próbáljuk jelenvalóvá tenni Tamás hallatlan gazdag személyiségét. Festői és művészetszervezői pályafutása mellett performerként és díszlettervezőként is alkotott. 1986 és 1988 között Art performanszokat szervezett, majd 1989 és 2005 között a Multi Média Szinház keretében már kimondottam összművészeti alkotásokat rendezett. Mindezt a teljesség jegyében, amit a Körök c. darabja több változatában, a Stonehenge-Táncpoézis vagy a Fantázia éden c. darabjaiban a teljességet jelentő körökben a férfi és a nő, az égtájak és évszakok, az ünnep- és hétköznapok polaritása teremt feszültséget. Ezt a feszültségteret a színek, a tánc és a zene játéka teszi/tette élővé, a díszletek és viseletek színvilága, a tánc elementáris ereje, a zene hangjai a népzenétől a kortárs zenéig. 

Ezt az időszakot elevenítjük fel Fábián Éva népdalénekessel, aki autentikus énekhangjával és gardonjával a Multi Média Színház rendszeres szereplője volt. Faragó Béla Erkel Ferenc díjas zeneszerző Posvanecz Évával Olescher Tamás darabjaira írt műveiből mutat be részleteket. A hangokkal a Tamás távozása utáni űrt kívánjuk betölteni, keretet adni a barátoknak és tisztelőknek megszólalásaikhoz teljesen kötetlen formában. Úgy Tamáshoz méltóan!

program:

Tradicionális Magyar-, Erdélyi-, Gyimesi népdalok (10-15 perc) - Fábián Éva - népdalénekes

Faragó Béla: Körök - korok,   Musik für T. | Olescher Tamás inspirációja nyomán készült művek (15 perc)

Posvanecz Éva - hegedű & Faragó Béla - orgona

 

Közötte rövid emlékező beszéd a család / barátok részéről

A kiállításról: https://mucsarnok.hu/olescherBelépés: aznapi kiállítási jeggyelVendégeket regisztrációhoz kötötten, korlátozott számban tudunk fogadni a programon.Regisztráció: murka.ilona@mucsarnok.hu

2022. május 29. 16:00 - 17:00
Jegyek
2022. május 29. 15:00 - 16:00
Előző program

Exkluzív tárlatvezetés Dr. Horváth Judittal | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon

2022. június 1. 18:00 - 20:30
Következő program

Műcsarnok Filmkör | Egy nő azonosítása | Alfred Hitchcock: Gyilkosság telefonhívásra