Exkluzív tárlatvezetés Török Andrással Paolo Ventura kiállításán

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Műcsarnok március 17-től határozatlan időre bezárt. A meghirdetett program elmarad. Amennyiben későbbi időpontban lesz alkalmunk megtartani, értesítjük Önöket.


Török András művelődéstörténész, kulturális menedzser kalauzolja a vendégeket Paolo Ventura: Velencei történet / Automaton c. kiállításában, amely a képzőművészet és a fotográfia, a képzelet és a valóság határán épült különleges képi világával varázsolja el a látogatókat.

Paolo Ventura Velencéje ismerős és mégis idegen. Az a benyomásunk, hogy talán csak a képzeletben létezett, pedig minden eleme annyira valóságos. Akárcsak maga a történelem, a közös múltunk. A különös, nyomasztó, félelmetes emlékekről gyakran szeretnénk azt hinni, csak rémálmokban léteznek. Hogy a múltat elszenvedők talán csak egy álomszerű bábszínház kicsiny figurái voltak, nem pedig hús-vér emberek. (részlet Szarka Klára kurátori szövegéből)

 

belépőjegy: 2500 Ft

Biztosítsa helyét online jegyelővétellel!

 

2020. április 15. 18:30 - 19:30
Jegyek
2020. április 7. - június 30.
Előző program

Most a DERKÓ-sok beszélnek | virtuális tárlatvezetés | Schuller Judit, Paráda Zoltán, Szabó Franciska, w. Horváth Tibor

2020. április 17. - június 30.
Következő program

Most a DERKÓ-sok beszélnek 2 | virtuális tárlatvezetés | Bernáth Dániel, Sipos Boglárka, Melkovics Tamás, Gosztola Kitti