David Lynch – a megkomponált álmok mestere | Vírus Klub | Mácsai Bálint

A Vírus Klub rendezvénysorozata egyfajta missziót követve, közérthető előadásokat kínál szerteágazó érdeklődésű közönségének. A misszió lényege, hogy hidat képezzük a fontos témák, előadóink és a tudásra éhes, de szórakozásra vágyó közönség között. Célunk ez esetben tehát az, hogy egyfajta kikapcsolódási formát kínáljunk, amelybe egyúttal edukációt csempészünk. Ezt a célt szeretnénk megvalósítani következő alkalmunkon is előadónk, Mácsai Bálint pszichológus, filmvágó segítségével, aki a Műcsarnokban látható David Lynch: Small Stories / Kis történetek című David Lynch tárlathoz kapcsolódóan fog bennünket kalauzolni a mester világán belül.

A tudattalanhoz vezető királyi út az álom – írja Sigmund Freud. Az álomnak pedig a művészeti ágak közül a legközelebbi rokona a film, hiszen képi nyelvezete és szerkesztésmódja a tér-és időkezelés, a szimbólumok, a sűrítések, az eltolások révén hasonló. David Lynch pedig a megkomponált álmok mestere. Művészete egyben a tudattalanra és létünk legmélyebb kérdéseire nyíló ajtó. Mácsai Bálint előadásában belépünk ezen az ajtón és mind a pszichológia, mind a filmnyelv eszközeinek segítségével megpróbáljuk mindinkább megérteni, illetve megtapasztalni a túloldalon lévő titkot.

Belépőjegy: 1500 Ft
 

 

2019. május 2. 18:00 - 19:00

Műcsarnok Előadóterem

Jegyek
2019. április 29. - június 14.
Előző program

Felhívás közös gondolkodásra, alkotásra középiskolásoknak a Műcsarnok TÉR /// ERŐ | II. Építészeti Nemzeti Szalon című tárlatához kapcsolódóan

2019. május 5. 16:30 - 18:00
Következő program

Kurátori tárlatvezetés Szegő Györggyel a TÉR /// ERŐ | II. Építészeti Nemzeti Szalon kiállításon