A fény képei। II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon záró kurátori tárlatvezetése Haris Lászlóval és Bán Andrással

A két kurátor, Haris László és Bán András tekinti át az elmúlt öt év hazai fotóművészetéből készült válogatást. A fotográfiák kapcsán a kurátorok nemcsak a képekről beszélnek, hanem a fotó készítéséről és befogadásáról, az időből kiragadott pillanat jelentőségéről és a kiállítótérben egymással kommunikáló képekről is.

Néhány előzetes gondolat a programhoz:

„Minden kép mögött történetek lapulnak. A fotósé, a fotó pillanatáé, a megörökítetté, a meg nem örökítetté, a képről mesélőké. A kurátornak nem csak az a dolga, hogy egymás mellé válogassa a képeket, hanem az is, hogy gyűjtse a történeteket. És egy tárlatvezetés során minél többet megosszon a nézőkkel.” (Bán András)

„Egy jól rendezett kiállításon a művek nemcsak önmagukban hatnak, hanem környezetükkel együtt is. Nem mindegy, hogy egy kiállított kép mellett milyen másik mű van, nem mindegy, hogy egy mű mellett állva mit látok jobbra, vagy balra nézve, nem mindegy, hogy mi van a művel szemben.

A kiállítás kurátorai felhívják a nézők figyelmét a gondosan megtervezett átlátásokra, együttlátásokra, szembesítésekre.” (Haris László)

További információ kérhető: mucsarnokregisztracio@gmail.com

A helyszínen regisztrációjukat érvényesítő látogatók karszalagot kapnak, mellyel vasárnapig bármikor megnézhetik kiállításainkat.

A programon korlátozott számú látogatót tudunk fogadni, a regisztráció kezdete: 2021-09-15 20:00:00 

https://app.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/mucsarnok/ii-fotomuveszeti-nemzeti-szalon-zaro-kuratori-tarlatvezetese-haris-laszloval-es-ban-andrassal 

 
2021. szeptember 25. 14:00
Jegyek
2021. szeptember 25. 10:00 - 15:00
Előző program

„Kortárs művészeti bibliofília" 2.0 - Mit rejt még a Műcsarnok könyvtára és archívuma?

2021. szeptember 25. 16:00 - 17:00
Következő program

Kik vagyunk I Finisszázs I DÉRI MIKLÓS fotográfus exkluzív tárlatvezetése