Szilágyi B. András nyitó kurátori tárlatvezetése a II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon

Szilágyi B. András művészettörténész nyitó kurátori tárlatvezetése a Közös tér | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon 2022 című kiállításon

Közös útra, közös élményre várjuk Önöket a Műcsarnokba: az ipar- és tervezőművészet közös terébe. Az immár második alkalommal megrendezett Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon ezúttal egy összetett műfaj fogalmaival, filozófiai kérdéseivel is foglalkozik. Célunk az, hogy elgondolkoztassunk, egyúttal lehetőséget teremtsünk arra, hogy látványos pillanatképet, keresztmetszetet kínáljunk a mai kortárs magyar iparművészet elmúlt öt évében született műveken keresztül annak összképéről. Korszakhatáron állva új műfajok, előremutató kísérletek, különlegességek is megjelennek a térben, melyeknek a filozofikus felütés révén egyszerre feladatuk utalni az iparművészet múltjára, hagyományaira és megmutatni a jövő irányait a jelen pillanatfelvételén keresztül. 

Túl vagyunk a világjárványon, amely megváltoztatta a kommunikációt és számos új technológiát hozott helyzetbe. És mi itt egy olyan világeseményt is rendezhettünk, mint amilyen az Eucharisztikus Világkongresszus volt – ami reményben egy lelki megújulás mentén átalakíthatja akár a környezetformálást is.

Szilágyi B. András

Belépés: aznapi kiállítási jeggyel

Vendégeket regisztrációhoz kötötten, korlátozott számban tudunk fogadni a programon.

Regisztráció: Nyitó kurátori tárlatvezetés Szilágyi B. Andrással a Közös tér | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon (google.com) 

2022. április 10. 15:00 - 16:30
Jegyek
2022. április 6. 18:00 - 20:30
Előző program

Műcsarnok Filmkör | Egy nő azonosítása | Kathryn Bigelow: Kék acél

2022. április 13. 18:00 - 20:30
Következő program

Műcsarnok Filmkör | Egy nő azonosítása | Luis Buñuel: Tristana