D. Udvary Ildikó művészettörténész - történész tárlatvezetése Katona Szabó Erzsébet kiállításában

D. Udvary Ildikó a Pesterzsébeti Múzeum / Gaál Imre Galéria igazgatója, kiállításrendező, szakíró. Rendszeresen publikál szakmai lapokban, számos könyv és elsősorban kortárs művészeket bemutató monográfia szerzője.

Katona Szabó Erzsébet a természet apró mozzanatait és jelenségeit figyeli, annak ritmusa szerint él és harmonikus egységet alkot vele. Ismeri a megfoghatatlant, a természeti erők szabályait. Kémleli a lombkoronákon átszűrődő fényt és érzékeli a növényzet változásait. Ismeri a mindenkori kertek rendjét. (...) A természet kiválasztottja, aki párbeszédet folytat az őt körülvevő közeggel. Járja az erdőket és olykor lenyűgözve áll egy puha, mohos sziklás előtt. Tapintja a növényvilágot, tanulmányozza a fák göcsörtös, szövevényes törzseit. Megfigyeli az avar földszíneinek, sárgás árnyalatainak változását. (...) Ennek a misztikumnak a felfedezése átjárja az alkotó mindennapjait, ihletet merít belőle a művészetéhez.

A kiállításról: https://mucsarnok.hu/katona_szabo_erzsebet

 

jegyár: 1800 Ft

Biztosítsa helyét helyszíni vagy online jegyelővétellel!

https://jegymester.hu/production/60597/mucsarnok-d-udvary-ildiko-exkluziv-tarlatvezetese-katona-szabo-erzsebet-kiallitasaban/6000668

Szakmai jegy a helyszínen kapható.

 

2023. március 2. 18:00 - 19:00
Jegyek
2023. február 25. 17:00 - 18:00
Előző program

Terra Profonda koncert | Katona Szabó Erzsébet kiállításához kapcsolódóan

2023. március 5. 15:00 - 16:00
Következő program

Eszenyi Enikő exkluzív tárlatvezetése az Eternal Yorick - Life Book Csaba Antal c. kiállításon, a művész jelenlétében