Kiss Noémi exkluzív tárlatvezetése a II. Fotóművészeti Nemzeti Szalonon

Hagyományos, élő exkluzív tárlatvezetés Kiss Noémi író, műfordító, kritikussal A fény képei | II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon 2021 c. kiállításon.
"Az arcról (a fotográfiai portré értelmében) kell most írnom, és megint a halál jut eszembe. Ki van a képen? Mikor készült és mit ábrázol? Vajon él-e még az az ember? 
Abban a pillanatban, amikor elkészül egy ember arca, az az ember már nincs ott: a portréfotográfiának így végtelenül sok eszköze van az elmúláshoz és az eltűnéshez. A retusáláshoz és a halálhoz. A fény arcjátékához. Maszkokat tud ábrázolni, meszelt, fehér arcot; és ahogy fénytörésben ábrázolja az alakot, annyi féle szerepet vesz magára az ember. Ugyanarról az emberről egy nap alatt különböző technikákat és tükröket használva akár 170 különböző képet készíthetünk."
"A fotográfia egy „Todespiel”, haláljáték. Az arc maszk, szerep, és a túlvilágra mutat, ezt állította a Bauhaus és a dadaista képkészítés. Nem a modell számít, az individuum, hanem az, hogy mit csinál belőle a fotográfus, mit tesz a portrékra a kamera, hogyan színezi be."
Kiss Noémi

A Műcsarnok jelenleg csak védettségi igazolvánnyal látogatható, megértésüket köszönjük!
Jegyár: 2500 Ft
https://jegymester.hu/production/60488/mucsarnok-kiss-noemi-exkluziv-tarlatvezetese-a-ii-fotomuveszeti-nemzeti-szalonon/6000561

Jegyek korlátozott számban elérhetők, a programon 30 főt tudunk fogadni.

Az eseményt felvételen rögzítjük. 

A kiállításról: http://mucsarnok.hu/fotoszalon2021  
Fotó: Szilágyi Lenke

 

2021. június 24. 18:00 - 19:00
Jegyek
2021. június 19. 15:00 - 18:00
Előző program

KÉPEKBEN GONDOLKODNAK | ifj. Uher Ödön: A bánya titka

2021. június 25. 18:00 - 19:00
Következő program

MÚZÉJ Előest | PQR – Pátkai Rozina