Virtuális tárlatvezetés Juhász Annával Paolo Ventura kiállításán

 

 
A Műcsarnok, alkalmazkodva a kialakult helyzethez felkérte Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzsert, hogy a meghirdetett helyszíni tárlatvezetés helyett otthonából kalauzolja a vendégeket Paolo Ventura: Velencei történet / Automaton c. kiállításában, amely a képzőművészet és a fotográfia, a képzelet és a valóság határán épült különleges képi világával varázsolja el a látogatókat.
 
Képernyő elé várunk minden érdeklődőt Juhász Anna rendhagyó, virtuális tárlatvezetésére otthonról.
 
A kiállítás virtuális sétája a http://mucsarnok.hu/panoramafoto/ventura/ címen tekinthető meg, a virtuális tárlatvezetés az esemény FaceBook oldalán.
 
Az Automaton Velencében játszódik a második világháború alatt, amikor a német hadsereg bevonult Észak-Olaszországba, hogy megakadályozza korábbi szövetségese elpártolását. Egy olyan történet az alapja, amelyet Paolo Ventura még a gyermekkorában hallott mesekönyv szerző édesapjától. Főszereplője egy idős zsidó órás, aki 1943-ban, a náci megszállás és az olasz történelem talán legsötétebb korszakában igyekszik boldogulni a velencei gettóban. A történet ebben az elhagyatott, zárt és rettegéssel teli városrészben bontakozik ki. Az öregúr elhatározza, hogy felépíti az automatont (egy robotfiút), aki társaságot nyújt neki a sötét napokban, és családtagként él vele. (részlet Szarka Klára kurátori szövegéből)
 
 

 

2020. április 18. - június 30.
Jegyek
2020. április 17. - június 30.
Előző program

Most a DERKÓ-sok beszélnek 2 | virtuális tárlatvezetés | Bernáth Dániel, Sipos Boglárka, Melkovics Tamás, Gosztola Kitti

2020. április 21. - június 30.
Következő program

Szurcsik Józseffel, a Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kurátorával beszélgettünk