Vetró Mihály záró kurátori tárlatvezetése | LélekFormák | II. Népművészeti Nemzeti Szalon 2023

A kiállítás főkurátora, Vetró Mihály, tart záró kurátori tárlatvezetést a LélekFormák. II. Népművészeti Nemzeti Szalon 2023 című kiállításon.
Az április 15. - július 16. között bemutatott tárlaton a látogatók történeteket láthatnak a személyek és a szellemi műhelyek által létrehozott tárgyak mögött, és követhetik, hogy hogyan változtak át a régmúlt világ használati tárgyai a mai életünk, művészetünk részévé.
Vetró Mihály főkurátor szavaival: „Kiállításunkban néphagyományunk egységét szeretnénk bemutatni, a tárgyalkotó mesterek munkásságával együtt azt a szellemi és lelki világot, indíttatást, melyből a kézbe simuló tárgyaink kisarjadnak. Láttatni, hogyan öltenek testet, lesznek tárggyá a lélekformák. Az erős gyökerekből táplálkozó, növekedő, napjainkban is kivirágzó magyar művészetet és azt a szerves gondolkodásmódot, mely az alkotás örömén keresztül túlélni segít. Az elmúlt évszázadok takarékos anyaghasználatából, kimért mozdulataiból, újrahasznosításából kiindulva példát mutatni a jövőnek: Így is lehet. Vagy talán: Így érdemes.”
További információk a kiállításról: https://mucsarnok.hu/nepmuveszet2023
Vendégeket korlátozott számban tudunk fogadni, a programon való részvétel kiállítási belépő és regisztráció köteles: https://forms.gle/AziTp2ReGV7ZfUhq5 
2023. július 15. 15:00 - 16:00
Jegyek
2023. július 6. 17:00 - 19:00
Előző program

Jövőnk gyökerei | Beszélgetés fiatal népművészekről, alkotásról, hivatásról, tudásátadásról

2023. augusztus 31. 09:30 - 13:00
Következő program

ÁTJÁRÓ II. | Múzeumi tanévnyitó a Ligetben | Millennium Háza – NEO / Műcsarnok / Néprajzi Múzeum