Virtuális tárlatvezetés Tulipán Zsuzsával a Fotóikonok c. kiállításon

Nem csupán a tárlat megtekintése, hanem a művek és a rendezés értelmezése is fontos része a kiállítás nyújtotta élménynek. A kiállítás megnyitóját követő hétvégén, Tulipán Zsuzsa, a kiállítás kurátorasszisztense online tárlatvezetést tart, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. 

A BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL és a MŰCSARNOK különleges válogatást mutat be a New York-i Howard Greenberg Gallery gyűjteményéből.

Az ötödik éve megrendezett Budapest FotóFesztivál nyitókiállításán 41 fotográfus közel 70 felvételén a fotográfia 20. századi történetének részletgazdag képe rajzolódik ki. A kiállítás kurátorát, a diChroma Photography igazgatóját, Anne Morint a fotótörténeti archívumok iránt érdeklődése vezette a New York-i galeristához. A világhírű galéria archívumából készült személyes válogatásában a 20. századi fotográfia legjelentősebb alkotóinak kitűnő képeit láthatja a budapesti közönség, ismerős és ritkán látható felvételeket egyaránt. Az ikonikus nevek között, mint Berenice Abbott, Araki, John Heartfield, William Eggleston, Walker Evans, Allen Ginsberg, Helmut Newton vagy Man Ray, számunkra kitüntetett helyet foglalnak el a világhírű magyar származású fotográfusok, köztük André Kertész, Robert Capa és Martin Munkácsi. 

https://www.facebook.com/151890219861/videos/486958762480080 

https://youtu.be/3B62fUD_vwQ 

A program ingyenesen megtekinthető.

virtuális séta: http://mucsarnok.hu/panoramafoto/fotoikonok/ 

2021. április 3. 19:00
Jegyek
2021. március 30. - április 4.
Előző program

Most a DERKÓ-sok beszélnek 2021/2 | virtuális tárlatvezetés | Gergely Réka, Sipos Boglárka, Szilágyi Péter, Kenesei Zsófia és Leitner Levente

2021. április 8. - május 16.
Következő program

DOROGI János | Ars Naturae című tárlatának virtuális megnyitója