MÚZÉJ | Misztrál együttes

Az 1997-ben alakult Misztrál együttes a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja. Vers megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak.

A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Ez a színes sokféleség az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemek alkalmazásáig terjed. Versválasztásaikban fontos szerepet játszik az európai és a magyar történelem iránti érdeklődés. Országjáró koncertjeik mellett számos alkalommal zenéltek külföldön is – Erdélytől az Egyesült Államokig.

Az együttes egyik alapító tagja, Török Máté, mint fotóművész is szerepel a Műcsarnokban rendezett II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon kiállítói között. Az általa készített fényképen Vedres Csaba zeneszerző kontúrját láthatjuk Budapest VIII. kerületi lakásának ajtajában 2019-ben.

Az együttes tagjai: Heigl László – nagybőgő, basszus gitár | Heinczinger Miklós – furulyák, klarinét, doromb, fidula, duda, ének | Pusztai Gábor – ütőhangszerek | Tóbisz Tinelli Tamás – gitárok, nagybőgő, ének | Török Máté – cselló, gitár, mandolin, koboz, tambura, ének

 

A programon - védettségi igazolvánnyal - korlátozott számú vendéget tudunk fogadni.

A programra a helyek beteltek, a regisztrációt lezártuk! 

További műcsarnoki MÚZÉJ programok, kedvezmények és ingyenes online tartalmak: http://mucsarnok.hu/muzej2021

Vegye meg nálunk karszalagját, és már a MÚZÉJ előestéjén is használhatja programunk látogatásakor!

A programokkal és regisztrációs kérdésekkel kapcsolatban a mucsarnokregisztracio@gmail.com címen és a 06-30/842-1447 telefonszámon érdeklődhetnek.   

2021. június 26. 22:00 - 23:30
Jegyek
2021. június 26. 21:00 - 22:00
Előző program

MÚZÉJ | Exkluzív tárlatvezetés Török-Illyés Orsolyával a FOTÓIKONOK kiállításon

2021. június 30. 16:30 - 17:30
Következő program

Dupla expozíció | Haris Lászlóval és Bán Andrással