Barabás Márton | Könyv-és katalógusbemutató

Az Új Művészet és a Műcsarnok rendezvénye

A program során bemutatjuk az Új művészet kiadásában 2021-ben megjelent Barabás Márton: Zongoraátirat - Művészeti írások c. könyvet és a Visszaszámlálás – Barabás Márton művészete c. kiállításhoz kapcsolódó katalógust.

A könyvről Rudolf Anica az Új Művészet vezető szerkesztője, a kiadvány szerkesztője és Szabó Noémi művészettörténész, kurátor beszélget Barabás Márton szerzővel. A katalógust bemutatja Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója. 

A program végén Barabás Márton dedikál.

Barabás Márton: Zongoraátirat - Művészeti írások (Új Művészet, 2021)  

Barabás Márton, a kortárs magyar képzőművészet egyik elismert képviselője most új oldaláról mutatkozik be. A kötetben az elmúlt negyven év során született tanulmányait, művészetpedagógiai írásait, reflexióit, naplójegyzeteit gyűjtöttük össze. A gyakran saját műveire is reflektáló írásai közelebb visznek az alkotói folyamathoz, festményei és szobrai művészettörténeti forrásvidékéhez, jelzik készítőjük kapcsolódását a művésztársakhoz s a kortárs irányzatokhoz, tudósítanak Barabás nyitottságáról, az irodalom s különösen a zene iránti nem szűnő vonzalmáról. A naplórészletek pedig betekintést engednek egy tevékeny és sokoldalú művész mindennapjaiba, utazásaiba, tűnődéseibe és vívódásaiba.  

Barabás Márton: Visszaszámlálás (Műcsarnok, 2021)

()…Barabást a tudomány és a művészetek izgalmas, bonyolult összefüggéseit kutató, majd felismeréseit a műveibe építő, és a közönség számára élményként átadni képes alkotónak látom, aki igen egyéni úton jár. Tág műveltségű alkimista, aki műfajokkal kísérletezik, azok mágikus elegyében a Nagy Művet keresi. (Szegő György)  

A program ingyenes, a résztvevők 50% kedvezménnyel tekinthetik meg a Visszaszámlás – Barabás Márton művészete c. kiállítást.  

A könyv és a katalógus 25 %-os kedvezménnyel vásárolható meg a rendezvény napján.

Vendégeket regisztrációhoz kötötten, korlátozott számban tudunk fogadni a programon.

Regisztráció: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFwKCE4_5Yg4CapzYX6eMDDVNbfN9Lur3hToaSpwNS3AGj6A/viewform?usp=sf_link

 

2022. január 20. 17:00 - 18:00
Jegyek
2022. január 19. 18:00 - 20:30
Előző program

Műcsarnok Filmkör | Újrakezdés - A remény rabjai | Pedro Costa: Vitalina Varela

2022. január 22. 15:00 - 16:00
Következő program

Amadinda koncert és Barabás Márton tárlatvezetése