ÉLET/KÉP | KELETI ÉVA RETROSPEKTÍV KIÁLLÍTÁSA

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítást egy héttel, 2020. február 9-ig meghosszabbítjuk!


 

Kivételes időutazásra invitáljuk a nézőket Keleti Éva hat évtizednyi életművét bemutatva. A pálya színe-java az 50-es évektől máig: eleven riportok, groteszk életképek, bravúros táncfotók, sztár portrék, lélekbúvár arcképek. Irodalom, színház, zene. Minden, ami kultúra és élet.

De nemcsak a múlt nagyságait, hanem a ma emberét is láthatják a nézők. Keleti Éva fotóművész ugyanis újrakezdte, illetve folytatta a pályát. Csaknem harminc évnyi kihagyás után, 88 évesen megint aktívan fényképez. Lefotózta a kaposvári négyes ikrek közül még élő három fivért – hatvannégy év után újra. Sokakat fölkeresett egykori kedves modelljei közül: Törőcsik Marit, Gálvölgyi Jánost, Orosz Adélt és másokat. De több tucatnyian – mint például Maurer Dóra, Vecsei H. Miklós vagy Schiff András – most először álltak immár digitális kamerája elé.

E páratlan alkotói arcképet nemcsak több száz bemutatott művével rajzoljuk meg. A történeti, szakmai háttér mellett a személyes, családi mozzanatokat fölvillantása teszi a képes időutazást nagyon is maivá és szinte varázslattá.

Egy kiállítás, ahol a távoli ismerőssé, a jelen pedig távlatossá válik.

Kurátor: Szarka Klára

 

Szakonyi Károly  megnyitó szövege

 

 

 

Virtuális séta

ÉLET/KÉP | KELETI ÉVA RETROSPEKTÍV KIÁLLÍTÁSA

ÉLET/KÉP | KELETI ÉVA RETROSPEKTÍV KIÁLLÍTÁSA

Partnerek

2019. december 11. - 2020. február 9.

Műcsarnok

Jegyek
2019. december 6. - 2020. február 2.
Előző kiállítás

Képpraxisok 2 | JANKOVICS MARCELL

2019. december 13. - 2020. február 2.
Következő kiállítás

Képpraxisok 2 | SORSKÉRDÉSEK | Lukáts Andor videóinstallációja