Művészetpedagógiai foglalkozások Géczi János Feltakarás című kiállításában

Csak lazán! Csoportos művészeti foglalkozás felnőtteknek
Bontsuk ki!
A felszólítás sok mindenre vonatkozhat, egyszerű és komplikált dolgokra egyaránt, például egy csomagra, de akár egy gondolatra is. Ezen a foglalkozáson saját belső képeinket „csomagolhatjuk” ki egy különleges technikával: nyomtatott papírok felhasználásával hozunk létre képet. Ez kicsit hasonlít a kollázskészítéshez, miközben különös figyelmet fordíthatunk az építkezés, roncsolás és újrateremtés hullámzásából kialakuló belső folyamatokra. Ha mélyen beleengedjük magunkat a képkészítés sodrásába, ezek a folyamatok szinte automatikusan jelenítik meg áramló gondolatainkat, a körülöttünk lévő világ vizuális túlreprezentáltságából kialakított képünket. Mindezt azáltal tehetjük meg, hogy közösen felfedezzük, körbejárjuk Géczi János Feltakarás című kiállítását.
 
Alkoss te is! Csoportos művészeti foglalkozás fiataloknak, iskolai csoportoknak
 
Papírhegyen innen, tépésszéleken túl
Kalandos, színes papírtájak, gleccserek, völgyek és hegyek, és még mennyi minden belelátható Géczi János dekollázs képeibe! Fejtsük fel az elrejtett fura lények történetét, álcázzuk magunkat, simuljunk a környezetbe. Így megfigyelhetjük – talán csak egy árnyéksuhanásnyi pillanatra –, hogy kik és mik rejtőznek a képeken. Készítsünk szereplőket, akik a tökéletes rejtőzésre törekednek! Hogy milyen kalandok történnek velük, azt közösen fogjuk kitalálni.
 
Elfedés vagy feltárás
A foglalkozásra jelentkezők a művészeti gesztusok közül az elfedés és feltárás megközelítéseit vizsgálhatják Géczi János munkáin keresztül. A közös gondolkodás mellett a résztvevők elkészítik saját munkáikat, beépítve saját „feltárásaikat” és „elfedéseiket” az önálló alkotásaikba. A művek elkészítése segít a diákoknak abban, hogy a vizualitás eszközeivel fejezzék ki gondolataikat és érzéseiket.
 
Csoportoknak kérhető külön foglalkozás,10 főtől: időtartama 90 perc, ára 1200 Ft/fő.
Jelentkezés: schopp.ildiko@mucsarnok.hu
 

2024. augusztus 9. péntek 15:05

Következő hír

Videók | A Műcsarnok YouTube csatornája