Baglyas Erika és Lovas Ilona kiállítása

Meddig kell egy asztalnyi fehér gömböt 2 oldalról fújni, hogy már ne tartsák, ne vigyázzák, hanem elengedjék egymást? S szétessen az egység, és a földön elhaló kopogással találják meg végső nyugalmi állapotukat? Meddig gurulnak, közlekednek, mennek el egymás mellett vagy ütköznek össze a kevesek, akik tovább állják a szétkergető, ziláló hatást?

Minek kell történnie, hogy az emberek az együttből külön legyenek? Hogy a masszív egység felbomoljon, hogy egymás útjait befolyásolva, külső és belső erőktől hajtva, látszólag véletlenszerű pályákon mozogva találjanak új helyet? Milyen erők sodorják össze és szét az egészet?

Melyik az a játék, amelyikben egyszerre irányítunk, s irányíttatunk, egyszerre vagyunk kitéve a teremtett és a mesterséges környezet hatásainak, s ugyanakkor mi magunk hozzuk azokat mozgásba?
Milyen az, amikor két ember, két világlátással, két pozícióból mégis ugyanazt a helyzetet formálja, s ellentéteik, éppen hasonlóságaik miatt mégis egy hatásrendszert hoznak létre?

Baglyas Erika és Lovas Ilona közösen létrehozott videómunkájukat mutatják be a Dorottya Galériában. A 13 perces mű a maga absztrakt módján foglalkozik a fenti kérdésekkel.

Vernisszázs: 2007. január 16-án, kedden 18 órakor. Közreműködik: Hegyi Barnabás kontratenor
Étek: frojdrider
Finisszázs: 2007. február 8.

A kiállítás és a katalógus megvalósulását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap, a LUROTEX Textilipari Kft, és a Retextil Alapítvány (www.retextil.hu).
2007. január 16. - február 10.

Dorottya Galéria

Jegyek
2006. december 19. - 2007. január 13.
Előző kiállítás

RAJZOK - Herencsár András kiállítása

2007. január 25. - március 7.
Következő kiállítás

A kép közvetlensége