Művészeti foglalkozások

Korhatár nélkül családi napok programjai a Körülöttünk Ipar és Tervezőművészet Nemzeti Szalon kiállításon

  1. április 23. vasárnap, 10:30-13 óráig

A kívánságteljesítő tavirózsák titka

A kívánságteljesítő tavirózsák titka

A kívánságteljesítő tavirózsák lelőhelye a végtelen óceánon egy icipici sziget, ott nyílnak a különleges tavirózsák.  Fessük le ezt a különleges szigetet, és tervezzünk olyan járművet, ami fel tud emelkedni a levegőbe, de ha kell, a vízen és a szárazföldön is tud járni. A Körülöttünk. Ipar- és Tervezőművészet Nemzeti Szalon kiállításán című kiállításon alkothatjuk meg különleges járműveinket, és járhatunk a rejtelmek nyomába.

  1. április 30. vasárnap, 10:30-13 óráig

Tervezzünk légvárakat!

A Kék, Sárga és Piros Szigetek lakói a szivárványos buborékkal közlekedő Tünemények, akik kényelmes lakhelyeket rendeznek be, ahol vendégül láthatják a kalandorokat, a kóborzengőket és az éppen arra tekergőket. Az idelátogatók versekkel, mesékkel ajándékozzák meg vendéglátóikat. Rajzolunk és tervezünk, berendezünk és mesélünk. Április 30-án vasárnap Tóth Krisztina költő lesz a Korhatár nélkül múzeumpedagógiai foglalkozás-sorozat vendége a Körülöttünk Ipar és Tervezőművészet Nemzeti Szalon kiállításán.

  1. május 7. vasárnap, 10:30-13 óráig

A Csupakapu palota rejtélye

Csupakapu palotában a legeslegtitkosabb tikos folyosó kellős közepéről nyílik egy magányos díszterem.  Hat kapuján nincs ajtó, mégse lép be rajta senki; vagy mégis?  Ide, a palotának ebbe a zugába érkeznek az elvarázsolt tárgyak. Lehetnek kicsik és nagyok, kedvesek és mogorvák, de egy biztos: éjjel, amikor együtt vannak, és senki sem látja, lehull a varázslat, visszaváltoznak, és táncolnak hajnalig. Rajzoljuk le az elvarázsolt tárgyak bálját a és készítsünk egy varázsjogart is; hátha egyszer elkeveredünk Csupakapu palota titokzatos dísztermébe, és segíthetünk visszaváltozni annak, aki erre vágyik.

A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes.


 

Kiállításainkra tematikus művészetpedagógiai programokat tervezünk, melyre óvodai csoportok, általános és középiskolai osztályok jelentkezését várjuk.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu


Műszak - tehetséggondozó műhely

A Műcsarnok tehetséggondozó műhelye középiskolások és egyetemisták számára.
A foglalkozásokról Bán Ildikónál lehet érdeklődni:  ban.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-842 1447


Tematikus séta -  osztályoknak/csoportoknak


Hősök a Hősök terén, múzeumpedagógiai séta a Műcsarnok körül

Értelmezzük és közelről is megvizsgáljuk a tér elrendezését és berendezéseit, az épületeket, a szobrokat és igyekszünk ráhangolódni a korszakra, amikor Ybl Miklós Gloriett kútháza, az Európa legmélyebb fúrásaként nyilvántartott, gyógyvizet adó kút helyére felépült a Schickedanz millenniumi emlékmű a Műcsarnokkal és a Szépművészeti Múzeummal.Különleges sétánkat a Műcsarnok körüljárásával a ligetben folytatjuk, szemügyre véve az új tér- és épített elemeket: az 56-os emlékművet és a Világórát, majd visszatérünk a Műcsarnokba, ahol, az aktuális kiállítást is megtekinthetik a sétán résztvevők.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-4104755


 

Partnereink:

Zugló Tv

Zugló Tv

Pauker

Pauker

Pagony

Pagony

Kölyökbirodalom

Kölyökbirodalom