Művészeti foglalkozások

Kiállításainkra tematikus művészetpedagógiai programokat tervezünk, melyre óvodai csoportok, általános és középiskolai osztályok jelentkezését várjuk.

 

Alkoss te is!

Művészetpedagógiai programok óvodások, valamint általános és középiskolai osztályok számára 2016. november 21-től 2017 március 12-ig.

 

Óvódásoknak

Történet egy kislányról, aki hatalmas kertben kóborol, halványzöld békákkal ismerkedik a Békák mocsaránál, vörös kandúrral és szivárvány pillangókkal játszik, és időnként még arra is jut ideje, hogy a tyúkokat megetesse. Mini történetünkhöz készítünk apró színházat, felfedezve Ferenczy Károly színpompás világát.

 

Alsó tagozatosoknak

Időutazást ajánlunk: időgépünkkel hol Baalbekben, egy római provinciában, hol egy csata színhelyén, vagy épp egy romantikus erdő mélyén találjuk magunkat. Kalandozásainkról útinaplót készítünk pillanatrögzítésekkel, pasztellkrétával. Ligeti Antal, Hans Makart, Paál László munkáin keresztül járjuk be a különleges tájakat.

 

Felső tagozatosoknak

Álmodozások kora selyemben-bársonyban

Udvari etikett, utazás, sport az 1800-as évek végén. Mik azok a vizitkártyák, mikor és mire használták, illetve használják ma is őket? Kollázst készítünk Benczúr Gyula, Lotz Károly, Rippl-Rónai József és Telepy Károly portréit megfigyelve.

 

Középiskolásoknak

Jelölj be a Facebookon! - ismerkedés a boldog békeidőkben és napjainkban

Megkeressük a gyorsan alakuló társadalmi változásokra reagáló ismerkedési formák hasonlóságait és különbözőségeit, majd Mednyánszky László képe előtt időzve közösen eltűnődünk a sublime fogalmán, mélységről, térről és felemelő magasságról.

 

A foglalkozások ideje kb. másfél óra. Kedvezményes belépő: 500Ft/fő.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu


Műszak - tehetséggondozó műhely

A Műcsarnok tehetséggondozó műhelye középiskolások és egyetemisták számára.
A foglalkozásokról Bán Ildikónál lehet érdeklődni:  ban.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-842 1447


Tematikus séta -  osztályoknak/csoportoknak


Hősök a Hősök terén, múzeumpedagógiai séta a Műcsarnok körül

Értelmezzük és közelről is megvizsgáljuk a tér elrendezését és berendezéseit, az épületeket, a szobrokat és igyekszünk ráhangolódni a korszakra, amikor Ybl Miklós Gloriett kútháza, az Európa legmélyebb fúrásaként nyilvántartott, gyógyvizet adó kút helyére felépült a Schickedanz millenniumi emlékmű a Műcsarnokkal és a Szépművészeti Múzeummal.Különleges sétánkat a Műcsarnok körüljárásával a ligetben folytatjuk, szemügyre véve az új tér- és épített elemeket: az 56-os emlékművet és a Világórát, majd visszatérünk a Műcsarnokba, ahol, az aktuális kiállítást is megtekinthetik a sétán résztvevők.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-4104755


 

Partnereink:

Zugló Tv

Zugló Tv

Pauker

Pauker

Pagony

Pagony

Kölyökbirodalom

Kölyökbirodalom