Művészeti foglalkozások

Alkoss Te is! Foglakozások  Sandro Miller Malkovich Malkovich Malkovich | Tisztelet a kamera mestereinek című kiállításhoz középiskolai csoportoknak 

Helyzetgyakorlatok

Beszélgetés átváltozásról, maszkokról és 150 év fotográfiáiról.

A foglakozást Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti

Bejelentkezés és további információ schopp.ildiko@mucsarnok.hu

A foglalkozás 700Ft/fő, csoportonként két kísérőnek ingyenes


EZ KIT ÉRDEKEL? MEGHÍVÓ KÖZÉPISKOLÁSOKNAK A MŰCSARNOK MŰVÉSZETI LABORJÁBA

Szeretettel várjuk azoknak a középiskolásoknak a jelentkezését a Műcsarnok művészeti laborjába, akik szívesen vennének részt egy közös munkában.
A téma: az iskola, mint tér, hely, épület. Az iskola, mint a mindennapok időbeosztását hosszú éveken át meghatározó intézmény. Az iskola, mint a barátságok és konfliktusok színtere.
MILYEN AZ ISKOLÁD?
MILYEN AZ ISKOLA?
Oszd meg velünk a véleményedet!
Beszéljünk arról, hogy mitől lehet jó vagy szükséges rossz, miért kötelező, mi teszi, mi teheti élhetővé azt a helyet, ahol ott töltöd minden hétköznapodat. Beszélgessünk erről egy iskolától távoli térben, műalkotások között. Olyan művek között, amelyeke n keresztül ma ismer t művészek (akik tegnap még diákok voltak!) beszélnek a saját iskolaéveikről.
A Műcsarnok művészeti laborjában az EL TE Neveléstudományi Doktori Iskola, Elméleti-történeti programjának hallgatóival együtt kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, akár szavakban, akár képekben, szituációkban, fotókban, videókban fogalmazzátok meg.
A találkozás helye a Műcsarnok (Budapest XIV., Hősök tere) mélyszintjén a Box nevű kiállítótér.
Ideje: február 5. és május 14. között, hétfőnként 16.00–17.30.
Az aznapra közösen kiválasztott témához választunk egy műtárgyat, és a közös munka eredményét, szavaidat, véleményedet, értelmezéseidet, álló- és mozgóképeidet a műtárgy mellé tesszük. A közösen alakított projekt-tér, a kiállítás nem látogatói cél, hanem a munka terepe, eszköz a beszélgetéseink rögzítésére.
Reméljük, választ kapsz a kérdésedre: kit érdekel a véleményed?
 
KEDVES TANÁR KOLLÉGA!
ÖRÖMMEL VENNÉNK RÉSZVÉTELÉT AKÁR AKTÍVAN, AKÁR MEGFIGYELŐKÉNT VALAMELYIK HÉTFŐI LABORMUNKÁNKBAN.
RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKÁT JELEZZE A ban.ildiko@mucsarnok.hu EMAIL CÍMEN!
 
 
 

KAVICS – Kreativitást felszabadító műhelymunka szerdánként

2017. október 4-én ismét elkezdtük a műhelymunkát a Műcsarnok gyerekstúdiójában. Képzőművészeti foglalkozásainkon 6-12 éves, alkotni szerető iskolásokat várunk minden szerdán 16:30-tól 18-óráig, akikkel izgalmas történeteken keresztül, kiállításról kiállításra kalandozunk októbertől júliusig.

A foglalkozásokat Schopp Ildikó művészetpedagógus és Cser Mariann képzőművész hallgató vezeti.

Időpontok: szerda délutánonként 16:30 és 18 óra között, első alkalom: október 4.

A foglalkozás díja egy hónapra 2000 Ft.

További információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu


Tematikus séta -  osztályoknak/csoportoknak

Hősök a Hősök terén, múzeumpedagógiai séta a Műcsarnok körül

Értelmezzük és közelről is megvizsgáljuk a tér elrendezését és berendezéseit, az épületeket, a szobrokat és igyekszünk ráhangolódni a korszakra, amikor Ybl Miklós Gloriett kútháza, az Európa legmélyebb fúrásaként nyilvántartott, gyógyvizet adó kút helyére felépült a Schickedanz millenniumi emlékmű a Műcsarnokkal és a Szépművészeti Múzeummal.Különleges sétánkat a Műcsarnok körüljárásával a ligetben folytatjuk, szemügyre véve az új tér- és épített elemeket: az 56-os emlékművet és a Világórát, majd visszatérünk a Műcsarnokba, ahol, az aktuális kiállítást is megtekinthetik a sétán résztvevők.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-4104755


Zugló Tv

Zugló Tv

Pauker

Pauker

Pagony

Pagony

Kölyökbirodalom

Kölyökbirodalom