ÉLET/KÉP | KELETI ÉVA RETROSPEKTÍV KIÁLLÍTÁSA

Kivételes időutazásra invitáljuk a nézőket Keleti Éva hat évtizednyi életművét bemutatva. A pálya színe-java az 50-es évektől máig: eleven riportok, groteszk életképek, bravúros táncfotók, sztár portrék, lélekbúvár arcképek. Irodalom, színház, zene. Minden, ami kultúra és élet.

De nemcsak a múlt nagyságait, hanem a ma emberét is láthatják a nézők. Keleti Éva fotóművész ugyanis újrakezdte, illetve folytatta a pályát. Csaknem harminc évnyi kihagyás után, 88 évesen megint aktívan fényképez. Lefotózta a kaposvári négyes ikrek közül még élő három fivért – hatvannégy év után újra. Sokakat fölkeresett egykori kedves modelljei közül: Törőcsik Marit, Gálvölgyi Jánost, Orosz Adélt és másokat. De több tucatnyian – mint például Maurer Dóra, Vecsei H. Miklós vagy Schiff András – most először álltak immár digitális kamerája elé.

E páratlan alkotói arcképet nemcsak több száz bemutatott művével rajzoljuk meg. A történeti, szakmai háttér mellett a személyes, családi mozzanatokat fölvillantása teszi a képes időutazást nagyon is maivá és szinte varázslattá.

Egy kiállítás, ahol a távoli ismerőssé, a jelen pedig távlatossá válik.

Kurátor: Szarka Klára


A kiállításhoz kapcsolódó exkluzív programok miatt a tárlat az alábbi időpontokban korlátozott létszámmal látogatható normál kiállítási belépőjeggyel, kérjük készüljenek fel esetleges várakozásra:

  1. január 14., kedd 16-17 óra
  2. január 21., kedd 16-17 óra
  3. január 25., szombat 16-17 óra
  4. január 28., kedd 16-17 óra
  5. február 1., szombat 16-17 óra
2019. december 11. - 2020. február 2.

Műcsarnok

Jegyek
2019. december 6. - 2020. február 2.
Előző kiállítás

Képpraxisok 2 | JANKOVICS MARCELL

2019. december 13. - 2020. február 2.
Következő kiállítás

Képpraxisok 2 | SORSKÉRDÉSEK | Lukáts Andor videóinstallációja