Megidézett örökségünk - Madarász Kathy Margit textiltervező öltözék-kiállítása

Madarász Kathy Margit Ferenczy Noémi- és Zilahy György-díjas iparművész természetes anyagokból készült textilműveiben a képzelet és a hagyomány ötvöződik. A ruhákon a magyar történelem különböző korszakainak nőisége és formakincse egyszerre jelenik meg, a motívumok jórészt erdélyi impressziók, de számos más terület és időszak formavilága is megjelenik munkáin. Az öltözetek szabásuk miatt akár kényelmes utcai viseletre is alkalmasak lehetnek, de finom, nemes anyaguk, különleges, szimbolikus motívumaik és színviláguk (fehér-arany és vörös-fekete, fekete-arany) miatt mégis inkább ünnepélyes alkalmakra méltó viseletek.
Az erdélyi nagyasszonyok világát idéző ruhák és textilmunkák által képzeletbeli utazást tehetünk múltunkba, mivel e művek úgy merítenek a történelem korszakainak divatjaiból, vizuális kultúráiból, hogy ugyanakkor mégis mai nézőhöz - viselőhöz szólnak: az ő számára idézik fel régebbi korok világát.

Megnyitó: 2006. június 20-án, kedden 17 órakor
Bevezetőt mond: Szepes Hédi művészettörténész

A kiállított művek megvásárolhatóak.

A kiállítás és a katalógus megvalósulását támogatta a Nemzeti Kulturális Alapprogram, a katalógus megjelentetéséhez további segítséget nyújtott a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés és Debrecen Megyei Jogú Város Kulturális Osztálya.
2006. június 20. - július 22.

Dorottya Galéria

Jegyek
2006. június 13. - július 16.
Előző kiállítás

Exhibition of Ignác Kokas

2006. június 28. - augusztus 6.
Következő kiállítás

Deim Pál képzőművész életmű kiállítása az Ernst Múzeumban