Iránypontok

Válogatás Kokas Ignác tanítványainak munkáiból

A kiállítás kurátorai: Gelencsér Rothman Éva és Petrányi Zsolt Kokas Ignác 1973-1976 között alakrajzot és festést tanított a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. A tanítványok visszaemlékezései szerint minden nap reggel nyolc órától este nyolcig megtalálható volt a tanári szobájában, és az évek múlásával egyre többen kopogtattak az ajtaján. Nemcsak a saját növendékei, de - más mesterek - hallgatói is felkeresték, és a mai napig is ?t tartják mesterüknek.
A Műcsarnok fontosnak gondolja, hogy megmutassa a közönségnek és a szakmának, hogy a mai aktív alkotók között mennyien kaptak életre szóló útmutatást Kokas Ignáctól, és hányféle festészeti kifejezésmód adódott pedagógiai tevékenységéből.
Így került sor arra, hogy Kokas Ignác gyűjteményes kiállításával közel egy időben, a kiállítást körülvevő többi kilenc teremben, tanítványai közül az alábbi művészek alkotásai láthatók: Ádám Zoltán, Barabás Márton, Bernát András, Böröcz András Bullás József, Fehér László. Gábor Áron, Hermann Zoltán, Kazovszkij El, Kicsiny Balázs, Mazzag István, Nemes Csaba Révész László László, Roskó Gábor, Szépfalvi Ágnes, Szotyori László, Szűcs Attila,Várady Róbert, Záborszky Gábor
2006. június 13. - július 16.

Műcsarnok

Jegyek
2006. június 10.
Előző kiállítás

NOKIA TRENDS

2006. június 20. - július 22.
Következő kiállítás

Megidézett örökségünk - Madarász Kathy Margit textiltervező öltözék-kiállítása