Schickedanz évforduló /// az október 17-18-i hétvégén kiállításaink ingyenesen látogathatók!

Október 14-én van Schickedanz Albert műépítész, festő, az eklektikus építészet jeles képviselője, többek között a Millenniumi emlékmű, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum tervezője születésének 174. évfordulója. Ez alkalomból a Műcsarnok tárlatai az évforduló hétvégéjén (október 17-18.) ingyenesen látogathatók.

 

Várjuk kiállításainkon:

SÁNDY / KONOK – Metszéspontok | Családtörténeti kiállítás

A Műcsarnokban egy négy generációra kiterjedő családtörténeti kiállítást tekinthetnek meg a látogatók: id. Sándy Gyula (1827–1894) festő, ifj. Sándy Gyula (1868–1953) építész, id. Konok Tamás (1898–1971) haditudósító fotós, és a három életművet összekapcsoló, szintetizáló dédunoka-unoka-fiú, az idén 90. születésnapját ünneplő Konok Tamás festő munkáiból láthatnak válogatást.

A Műcsarnok és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) közös kiállítása

 

Kadosa Kiss József: Arte legis

Műcsarnok#Box

Kadosa Kiss József a művészet szigorú, ősi rendjéhez igazodva, mindig nagy alázattal és fegyelemmel dolgozik, akár a számára legkorábbtól fogva ismerős, sokszorosító eljárással készülő grafikai alkotásokon dolgozik – rézkarcot, rézmetszetet vagy litográfiát készít –, akár festményt, szobrot, hangszert, vagy technikai csodaszámba menő használati tárgyakat alkot. A különféle műfajokban készült alkotásokban közös az örök emberi értékek, a belső, lelki folyamatok megragadása és ábrázolása. Valamennyi művében az élet folytonos megújulását és változatosságát érhetjük tetten.

 

2020. október 14. szerda 13:02

Következő hír

Videók | A Műcsarnok YouTube csatornája

IDEIGLENESEN BEZÁR A MŰCSARNOK!

Előző hír