Schneller János művészettörténész tárlatvezetése a 80+20: Kováts Albert és a Magyar Festők Társasága című kiállításon

Schneller János művészettörténész tárlatvezetése a 80+20: Kováts Albert és a Magyar Festők Társasága című kiállításon

 

Az épület millenniumi megnyitásának 120. évfordulóját ünneplő Műcsarnok Az első aranykor című reprezentatív történeti tárlathoz kapcsolódó kiállítás-sorozattal kíván tisztelegni azon jeles mai alkotók előtt, akik szintén kerek évfordulót ünnepelnek. Ezért felkérte a magyar festészet és szobrászat tiszteletreméltó életművel bíró szereplőit, hogy a 120 év művészet hívószó jegyében, Az első aranykor kiállítással egy időben Kertek és műhelyek sorozatcím alatt mutassák be újabb munkáikat a Műcsarnok oldalhajóiban.
 
A sorozat címe, a Kertek és műhelyek – Hanák Péter történész metaforáját kölcsönözve – erre a sokszínűségre, a modernizmus közép-európai alternatíváira utal. A párhuzamos kiállítások gondolata folytatja a Műcsarnok 120 év művészetében gyökerező, és ma is vállalt gyakorlatát: a mindenkori kortárs képzőművészet széles spektrumának bemutatását.
 
A felkért művészek közül többen tanítványaikkal vagy az általuk alapított, szervezett művész-csoporttal közösen állítanak ki. Ez év novemberében Bencsik István és tanítványai, a 20 éves Élesdi Művésztelep és a 70 éves Valkó László munkái kerültek a közönség elé, december elején nyílt a 80+20 – Kovács Albert és a Magyar Festők Társasága, a 70. születésnapját ünneplő Szemadám György és a 80 esztendős Zoltán Mária Flóra kiállítása.
 
 
 
A programon aznapi kiállítási jeggyel lehet részt venni.

GYŰJTŐJEGY - ÚJ JEGYKONSTRUKCIÓ A 120 ÉVES MŰCSARNOKBAN

Érvényes az alábbi programokra:
Kiállítások, színházi esemény, zenei és filmes program, tárlatvezetés, művészetpedagógiai foglalkozás.
A három vagy hat alkalomra szóló gyűjtőjegy szabadon felhasználható, akár családjával, barátaival együtt is. Három alkalomra 3600 Ft, hat alkalomra 6000 Ft. Diákoknak és nyugdíjasoknak féláron.
 

2016. december 27. 16:00 - 17:00

Műcsarnok

Jegyek
2016. december 17. 10:30 - 13:00
Előző program

Karácsonyt váró tündérek és más varázslatos lények nyomában

2016. december 28. 16:00 - 17:00
Következő program

Exkluzív tárlatvezetés Gerő Andrással Az első aranykor kiállításon