Medgyaszay István, a modern // Tárlatvezetés a II. Építészeti Szalonon | Műtárgyak Éjszakája

Medgyaszay István, a modern
Tárlatvezetés a TÉR /// ERŐ | Építészeti Nemzeti Szalon kiállításon

A Műcsarnok Építészeti Nemzeti Szalon 2019 tárlatának múltat idéző kiállításrésze különös figyelmet szentel a 20. századi magyar építészet történetének egyik legjelentősebb innovatív alkotója, a 60 éve elhunyt Medgyaszay István (1877 – 1959) építész munkásságának bemutatására. A kiállítás a Műcsarnok egyik központi terében, az apszisban helyezkedik el, ahol épületterveit és néhány személyes jellegű tárgyat is láthatunk tőle. Az életműben különösképpen a maga korában rendkívül új technológia, a vasbeton alkalmazásának a népi építészet fából építkező ornamentális hagyományaival való ötvözésének európai színvonalú eredményeit emeli ki – a megújuló hagyományt szolgáló anyagváltás az architektúrának ma is aktuális eszköze. Keleti- és afrikai utazásai hatással voltak építészetére, melybe szintén betekintést nyújt a kiállítás.

Előadó: Markovits Éva
Időtartam: kb. 30 perc
Max. létszám: 50 fő

A Műtárgyak Éjszakája 2019. május 30. és június 1. között 50 helyszínen több, mint 100 programmal vár Titeket Budapest szerte!

A jegyvásárlással korlátlan számú programon vehet részt a 3 nap bármelyikén, de kérünk a regisztrációkor vegye figyelembe, hogy a programok létszámkorláthoz kötöttek.

Regisztráció: a www.mutargyakejszakaja.hu weboldalon.


A kiállítás támogatói: FreeDee, Lisys-project, Ultimaker

A Műtárgyak Éjszakája szervezője a mutargy.com
Főtámogató: B. Braun Magyarország
Kiemelt támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Libri , KUBIK Coworking, Geometry Global Hungary, Hamisítás Elleni Nemzeti Testület
Médiatámogatók: Lakáskultúra, Portfolio.hu, ÚjMűvészet

2019. május 31. 14:00 - 15:00
Jegyek
2019. május 30. 18:00 - 19:00
Előző program

Exkluzív tárlatvezetés Katona Vilmossal a TÉR /// ERŐ | II. Építészeti Nemzeti Szalon kiállításon

2019. június 1. 10:30 - 13:00
Következő program

Korhatár nélkül! családi délelőtt B Hajas Ágnes építésszel | Gipszkirakó és madárperspektíva