Magyar Iparművészet folyóirat KOZMA lapszámának bemutatója

A 2018-as Kozma-emlékév keretében, tisztelegve a kiváló alkotó előtt, a Műcsarnok, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ, valamint a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma együttműködésében nagyszabású programsorozat indult, amelynek célja Kozma sokszínű munkásságának bemutatásán keresztül a művészeti képzés, a kézműipari tradíciók jelentőségének hangsúlyozása.
A programsorozat kiemelt rendezvénye a Műcsarnok Kamaratermében szeptember 4-én nyílt és december 2-ig látogatható Kozma Klasszik – A Budapesti Műhely és Kozma Lajos című kiállítás, melynek kurátora Horányi Éva, az Iparművészeti Múzeum főmuzeológusa.
A jubileumi év alkalmából a Magyar Iparművészet folyóirat tematikus lapszámmal emlékezik a nagy hatású életművet hátrahagyó művészre, ennek a számnak nyilvános bemutatójára 2018. november 16-án 16 órakor a Műcsarnok alagsori előadótermében kerül sor.
Simonffy Szilvia művészettörténész-főszerkesztő köszöntőjét kötetlen hangú kerekasztal-beszélgetés követi, melynek vendégei Horányi Éva kurátor és Dévényi Tamás belsőépítész, a kiállítás látványtervezője, valamint a Kozma-szám szakértő szerzői: Csengel-Plank Ibolya fotótörténész, Ferkai Tamás építész, Kiss Éva művészettörténész, Reichart Dóra művészettörténész, Somlai Tibor belsőépítész, Szarvas Gábor építész. A beszélgetést Ritoók Pál művészettörténész, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ főmuzeológusa, a folyóirat szerkesztőbizottságának tagja vezeti.
A programot Horányi Éva és Dévényi Tamás 17 órakor kezdődő tárlatvezetése zárja a Kozma Klasszik kiállításon.
A rendezők szeretettel várnak minden Kozma Lajos-életmű iránt érdeklődőt, szakembert és művészetbarátot, valamint a sajtó munkatársait a nyilvános bemutatóra és tárlatvezetésre, az utóbbira a jelentkezés a résztvevők korlátozott száma miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a szerkesztőség e-mail-címén lehet: magyariparmuveszet@gmail.com

Ez alkalomból a lapot 30 % kedvezménnyel, tehát 700 Ft-ért lehet a helyszínen megvásárolni.

A programra a belépés ingyenes.

A lapszámbemutatóval egybekötött kerekasztal-beszélgetést a Magyar Építész Kamara Továbbképzési Szakértői Testülete 2018/286-os sorszámon befogadta. Az eseményen való részvétel továbbképzési értéke: 0,5 pont. A szervezők a résztvevő kamarai tagok számára igazolást állítanak ki. 

2018. november 16. 16:00 - 18:00
Jegyek
2018. november 15. 18:00 - 19:30
Előző program

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi tagozata Élőfolyóirat estje | Közösségi értékmentés: a bukovinai székelyek nyelve

2018. november 21. 18:00 - 20:00
Következő program

Műcsarnok Filmkör | VÉGZET | Máriássy Félix: Csempészek