Vasarely ’69 -’19 - Pócs Veronika előadása | Műcsarnok

Egy kiállítás előkészítéséhez és megrendezéséhez, egy művészettörténeti jelenség interpretálásához, egy alkotói életpálya tudományos igényű összegzéséhez jelentős mennyiségű információ áttekintésére van szükség. Szeretnénk, ha az érdeklődők széles köre közelebb kerülhetne e kutatási folyamatok titkaihoz. Sorozatunk meghívott előadói szakterületük jeles képviselői, akik úgy foglalják össze legfrissebb kutatási eredményeiket, aktuális kurátori munkáikat vagy hosszabb időre visszatekintő vizsgálódásaik fontos következtetéseit, hogy közben estjeink közönségének tagjai kezükbe vehetik a szakemberek által munkájuk során használt dokumentumok egy részét. Megelevenedhetnek a Műcsarnok Könyvtárában és Archívumában hosszú évek óta gyűjtött, gyakran ritka és különleges források. 

Sorozatunk nyitóeseményén, február 27-én 17.00 órakor Pócs Veronika művészettörténész beszél a Vasarely Múzeumban jelenleg is látogatható Vasarely ─ Hommage à 1969 című kamaratárlatról, amely a Műcsarnok 1969-es, korszakos jelentőségű Vasarely kiállítása kapcsán az absztrakt művészet egykori hazai fogadtatásának izgalmas kérdéskörét állítja fókuszába. 

Következő előadók:

március 19., csütörtök 17 óra    Wehner Tibor

április 30., csütörtök 17 óra        Kincses Károly

 A programon való részvétel létszámhoz kötött, ezért előzetes regisztráció szükséges! Részvételi szándékát kérjük jelezze a ban.ildiko@mucsarnok.hu címen.

Belépőjegy: 600 Ft

 

2020. február 27. 17:00

Műcsarnok Könyvtár és Archívum

Jegyek
2020. február 26. 18:00 - 20:30
Előző program

Műcsarnok Filmkör | Az út | Tommy Lee Jones: Melquiades Estrada három temetése

2020. február 29. 16:00 - 17:00
Következő program

Major Kamill tárlatvezetése Papírok–rácsok–akkád c. kiállításán