Jakab Csaba és Márton László Attila: Építés | Könyvbemutató

Jakab Csaba és Márton László Attila: Építés

Könyvbemutató a velencei 14. Nemzetközi Építészeti Biennálé magyar pavilonjában megvalósult kiállítás, demonstratív építés, valamint az elméleti tanulmányokból készült könyvről.

Bemutatja:

Turi Attila Ybl-díjas építész, az MMA Építőművészeti Tagozatának elnöke

Kunkovács László Kossuth-díjas fotóművész, néprajzkutató, az MMA rendes tagja

A velencei 14. Nemzetközi Építészeti Biennále magyar pavilonjának kurátoraiként 2014-ben Building címmel készítettük el a kiállítás katalógusát. Akkor a magyarországi építész- és tájépítész-hallgatók általunk Kárpát-medencei modellnek nevezett oktatási-nevelési módszerét mutattuk be Velencében és a kiadott könyvben.

A kiállítási katalógusból kimaradt anyag publikálását, illetve a 2014-es esztendő nagy eseményéről történő beszámolás igényét sosem adtuk fel. Úgy véltük, hogy tartozunk még ezzel az érdeklődőknek, a nemzetközi csipeszépítő-közösségnek, a bemutatott építések résztvevőinek, Kunkovács Lászlónak, a fotók, rajzok készítőinek és a szövegek íróinak, a pályaművek alkotóinak, az installáció és a Szakállszárító csapat fiatal építőinek, Attila palotája gondos háziasszonyainak, a munkánkat mindenben támogató barátainknak és családtagjainknak. Mindazoknak, akik megtiszteltek minket bizalmukkal, megelőlegezték és segítették munkánkat. Nem utolsósorban önmagunknak.

Az Építés című könyv 2017-re készült el. Ezt a könyvet és a mögötte meghúzódó munkát szeretnénk a könyvbemutató során az érdeklődő közönséggel megismertetni.

 

Jakab Csaba és Márton László Attila kurátorok, a könyvek szerzői és szerkesztői

 

2017. május 16. 16:30

Műcsarnok Előadóterem

Jegyek
2017. május 13. 15:00 - 16:00
Előző program

ARCHIV finisszázs

2017. május 17. 18:00 - 20:00
Következő program

Titok, rejtély. Beszélgetések filmekről | Asghar Farhadi: Elly története