Kortárs Szobrászati Szakmai Konferencia 2015

BERGMAN Galéria – Interart Alapítvány – Magyar Szobrász Társaság – Symposion Alapítvány projekt A projekt tárgya: megoldás-orientált kortárs szobrászati szakmai konferencia megrendezése

A projekt célja: a tavalyi hagyományteremtő, gyakorlati, konstruktív kérdésekre és megoldásokra fókuszáló konferencia folytatásaként ismét egy egész évre kiterjedő, folyamatában működő kortárs szobrászati program elindítása. A fejlődés és a fenntarthatóság érdekében a rendezvényen törekszünk a legkreatívabb szakmai közönséghez közelebb hozni, és lehetőség szerint egy generált folyamat eredményeképpen a gyakorlatba integrálni a globális Art World gépezetében elvárt progresszív, és kooperatív szemléletet. Új anyagokat és technológiákat vonultatunk fel, hogy ez által vérfrissítést vigyünk a hazai kortársművészetbe, és elősegítsük annak fejlődését. A problémák régóta ismertek, ezért a szervezők kitűzött célja az, hogy itt csak a feladatokkal, és azok lehetséges megoldásaival foglalkozzanak.

A konferencia kulcsszavai:
 • célzott közönség, érdekes szakmai tartalom
 • hatékony szervezés és lebonyolítás
 • közösségépítés, folyamatosság, fenntarthatóság
 • kreatív források érdekkörbe vonása
 • az új anyagok és technológiák népszerűsítése
 • művészettámogatás

A projekt leírása: 2015 március 3.-án megosztott szervezéssel kortárs szobrászati szakmai konferenciát rendezünk, melyre az alábbi célcsoportokat hívjuk meg:
 • aktív képzőművészek
 • művészeti hallgatók és oktatóik
 • a téma iránt érdeklődő egyéb alkotók, kurátorok, kritikusok, művészetmenedzserek
 • kulturális tisztségviselők, önkormányzatok kulturális előadói, döntéshozók
 • művészeti és egyéb sajtó
 • a tervezett létszám: 100-120 fő (előzetes regisztráció szükséges)

A konferencia programjában előadások és prezentációk kapnak helyet és szerepet.

A konferencia időbeni felépítése és tervezett blokkjai – március 3., kedd:
9.00-9.20: érkezés, regisztráció, kávé
9.20-9.30: köszöntő, bevezető, a program ismertetése
9.30-10.30 1. előadás: Beszámoló a 2014-es Szobrász Konferencián meghirdetett piacépítő programok eredményeiről. A 2015 évi programindítvány előterjesztése. (Gajzágó György, BERGMAN Galéria)
10.30-10.50 2. előadás: „Segíts magadon, és az Art World is megsegít!” – A művészpálya építésére való felkészülés oktathatósága (Kertész László művészettörténész, kurátor)
10.50-11.10 3. előadás: A látványtervezés fontossága és háttere a művészeti pályázatok során (Császár Szabolcs 3D látványtervező )
11.10-11.30 4. előadás: A 3D-s szkennelés (forma-digitalizálás) forradalmi lehetőségei a szobrászatban (Polgár Botond szobrászművész)
11.30-12.00 Büfé, kávé, üdítők
12.00-12.20 5. előadás: Trendek és kihívások a betonszobrászat terén (meghívott előadó)
12.20-13.00 6. előadás: Színes köztéri alkotások, kortárs alapanyagok és technikák – A Kortárs Kihívás 2015 megapályázat kapcsán (Gajzágó György, BERGMAN Galéria)
13.00-13.20 7. előadás: Szobrok a lakótérben (meghívott előadó, Lakberendezők Országos Szövetsége)
13.20-14.00 8. előadás: A képzőművészek hivatalos képviseletének fontossága, módozatai, helye, szerepe és elvárható tevékenysége a globális kortársművészeti iparágban (Gajzágó György, BERGMAN Galéria)
14.00-14.45 Kérdések és válaszok, szakmai vita és diskurzus, regisztrációk a további programokra
14.45-15.10 Kávé, frissítők + szakmai anyagok átvétele, konzultációk

A program tartalma és szerkezete rugalmasan változhat !

A konferenciával kapcsolatos információk:
1. A látogatói részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az ülőhelyek korlátozott száma, a szakmai anyagok és a büfé előkészítése miatt. Ez e-mailen történik név, elérhetőségek, és foglalkozás megadásával, melyet február 28.-ig kérünk megküldeni a gajzago@multinetwork.hu címre.
2. A férőhelyek száma korlátozott, ezért túljelentkezés esetén a teremben levő ülőhelyek tekintetében a korábban regisztráltakat tudjuk előnyben részesíteni.
3. A hallgatóság számára az előirányzott jelképes részvételi/hozzájárulási díj 1.000.-Ft, mely adományként az Interart Alapítvány számlájára kerül befizetésre, és a magyar szoborkultúra népszerűsítését szolgálja. A díj a helyszínen, a regisztráció alkalmával fizetendő.


Felelős szervező: Multinetwork Kft (BERGMAN Galéria) – az Interart Alapítvánnyal, a Magyar Szobrász Társasággal, és a Symposion Alapítvánnyal történő együttműködésben. Postaím: 1037 Budapest, Verhovina utca 4.

Kontakt: Gajzágó György
mobil: 30/944-66-33
e-mail: gajzago@multinetwork.hu

A program a www.szoborkultura.hu oldalról is letölthető.
2015. március 3.

Műcsarnok

Jegyek
2015. február 28. - március 1.
Előző program

CSALÁDI HÉTVÉGE

2015. március 7. - március 8.
Következő program

Nemzetközi Fényszimpózium