Nemzetközi Fényszimpózium

Március 7-én 10-18h, március 8-án 10-13h.
Helyszín: előadóterem
A Nemzetközi Fényszimpóziumok kezdeményezője Csáji Attila volt 1993-ban. Javaslatára az 1996-os szimpózium résztvevői megalapították a Nemzetközi Kepes Társaságot, amelynek létrejöttét nagymértékben segítette az Massachusetts Institute of Technology művészeti kutatóközpontja (CAVS), különösképpen Paul Earls fényművész.
Az azóta rendszeresen megrendezett fényszimpóziumokon a társaság tagjai és meghívott előadók a tudomány és a művészet mai együttgondolkodási lehetőségeiről értekeznek. A szimpóziumok célja a művészeti kutatások eredményeinek bemutatásával a humán és technikai kultúra párbeszédének termékeny fenntartása. A 2015. évi Nemzetközi Fényszimpóziumnak külön jelentőséget ad, hogy a Fény Éve nemzetközi rendezvénysorozatnak ez az első magyarországi művészeti eseménye, melyen ez alkalommal a társaság tagjai széles szakmai közönség előtt mutatkoznak be. A szimpóziumot a rendezők a közelmúltban elhunyt Otto Piene (1928–2014) képzőművész emlékének ajánlják, aki Kepes György után a CAVS igazgatója volt.

A program:
Március 7-én 10-18 óráig előadást tart: Carlo Bernardini (Olaszország), Michael Bleyenberg (Németország), Gilah Yelin Hirsch (USA), Haris László (Magyarország), Kelle Antal ArtFormer (Magyarország), Dénes Nagy és Valéria Inkel (Ausztrália), Orosz István (Magyarország), Paksi Endre Lehel (Magyarország), Telek Balázs (Magyarország).
Március 8-án 10 órától Vin Grabill filmjei Otto Pienéről , a vetítés után Csáji Attila kétnyelvű tárlatvezetése a Fényút című kiállításán.
2015. március 7. - március 8.

Műcsarnok

Jegyek
2015. március 3.
Előző program

Kortárs Szobrászati Szakmai Konferencia 2015

2015. március 25. - június 10.
Következő program

Filmklub - Útvesztőben: Két világ határán