A GYŰJTEMÉNY - JULIA STOSCHEK ELŐADÁSA

Angol nyelven

18 órától a Műcsarnok előadótermében! Az EGY VÁROS ENTRÓPIÁJA – Julia Stoschek Collection című tárlat záró hetében újra Budapestre látogat az alapító tulajdonos, Julia Stoschek, hogy előadást tartson az Európában egyedülálló módon kifejezetten az időalapú kortárs képzőművészetre fókuszáló, 10 évvel ezelőtt létrehozott magángyűjteményéről.

A jelenleg körülbelül 600 műből álló nemzetközi gyűjteménynek 2007 óta egy keretgyárból átalakított düsseldorfi kiállítótér ad otthont, ahol évente új szempontok szerint válogatva mutatják be a műveket.

Julia Stoschek professzionális gyűjtőnő; ideje nagy részét a kollekcióval kapcsolatos teendők kötik le, de emellett több nemzetközi szakmai kuratóriumnak, többek között a New York-i MoMA média- és performanszművészeti vásárlásait meghatározó bizottságnak és a Kunst-Werke Berlin tanácsadó testületének is aktív tagja. A gyűjtést mecénási feladatként kezeli, a mára már klasszikusnak számító videóművészeti művek mellett sok fiatal alkotó munkájával gyarapítja a gyűjteményt.

A kiállítás egyik záróeseményeként tartott előadásában többek között a gyűjtői indíttatásról, a kiválasztást meghatározó tematikus keretekről és a gyűjtemény prezentációjáról lesz szó a Műcsarnok Előadótermében.

Az előadás angol nyelvű. A részvétel ingyenes.
2014. február 20.

Műcsarnok

Jegyek
2014. január 22.
Előző program

HÁRMAN KÖLCSEYRŐL – Nyáry Krisztián, Kemény István és Székhelyi József

2014. február 21.
Következő program

Komment