FINISSZÁZS Derkovits - most

Képzőművészeti ösztöndíjasok kiállítása

Vasárnap, 16 óra 2013. május 12-én zár a Derkovits - most című kiállításunk. A képzőművészeti ösztöndíjasok kiállítását az előadóművészeti ösztöndíjasok közreműködésével zárjuk: Szűcs Péter Fischer Annie ösztöndíjas klarinétművész és Oláh Tzumo Árpád Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjas jazz-zongorista műsorával. Előtte Takács Szilvia public art projektjébe kapcsolódhatnak be a látogatók.

A finisszázson kedvezményes, 500 Ft-os belépővel lehet részt venni.

PROGRAM:

14 órától
Takács Szilvia
Hordozható és Festhető Házak és Fák
A szobrászművész public art projektjét a Műcsarnok tereiben folytatja

16 órától
Szűcs Péter
Fischer Annie ösztöndíjas klarinétművész előadása

- Vajda Gergely: Fény-árnyék remegés
- Luciano Berio: Lied
- Bolcsó Bálint: Passacaglia
- Steve Reich: New York Counterpoint
Technikai közreműködő Bolcsó Bálint

Oláh Tzumo Árpád
Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjas jazz zongorista előadása

- saját szerzemények és improvizációk


Takács Szilvia Budapest különböző részeiről készített kis példányszámú domborművei közül ez alkalommal néhányat a Derkovits – most kiállítás programjai keretében a látogatók festenek ki. A festhető szobrokon a Műcsarnok épülete, a Városliget és egyéb környékbeli épületek jelennek meg. Az elkészült képzőművészeti alkotások különlegessége a közös munka, melyben az utolsó előtti fázist, a színezést mindenki saját elképzelése szerint végezheti el. S ezzel még nincs vége, hiszen a kifestett domborművek elvihetők, így születésük történetének utolsó állomása az lesz, amikor otthon a személyes térbe kerülnek. A tárgyak vándorútját nyomon követhetjük a szobrász projekt blogján.

Szűcs Péter klarinétművész 2008-ban kitüntetéses diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Varga István és Dittrich Tibor növendékeként. Rendszeresen fellép külföldi városok mellett a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Korunk Zenéje Fesztivál és a Magyar Rádió koncertsorozatain. Repertoárja alapvetően 20. és 21. századi zeneszerzők műveire épül, így számos mű bemutatója, magyarországi bemutatója és rádiófelvétele fűződik a nevéhez.

Oláh Tzumo Árpád (1980) Budapesten született, családjában több zenész is van, édesapja, idősebb Oláh Árpád jazzdobos. A Weiner Leó Konzervatóriumban folytatott klasszikus zenei tanulmányait 1996-ban megszakította és jazzt kezdett tanulni Márkus Tibor felügyelete alatt az Erkel Ferenc Zeneiskolában.
2001 végén ösztöndíjat kapott a Berklee College of Music-ra, és két évig tanult Bostonban. Tanára volt - többek között - Joanne Bracken. Innen felvételizett 2003-ban az Egyesült Államok legnagyobb jazz-intézetébe, a Herbie Hancock, Wayne Shorter és Terence Blanchard által vezetett Thelonious Monk Institute-ba.
2011-ben meghívást kapott, hogy oktasson a Snétberger Zenei Tehetség Központban, amely évente 60 roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei tehetsége kibontakoztatására.

A zenei programok együttműködő partnere a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft.
2013. május 12.

Műcsarnok

Jegyek
2013. május 9.
Előző program

Alkotni - most.?!

2013. május 29.
Következő program

Roberto Enrico: Kalandorok