Merre van az arra? Kreatív önmenedzsment

Hogyan lehet sikeres egy fiatal képzőművész ma Magyarországon?Előadás és beszélgetés az Ernst Múzeumban

Időpont: 2012. április 21., 17-19 óra
Helyszín: Ernst Múzeum, kiállítótér
Budapest, Nagymező u. 8. A Magyarországon létező egyetlen állami képzőművészeti alkotói támogatás, a Derkovits-ösztöndíj kapcsán adódik a kérdés: vajon milyen eszközökkel tudja ma egy fiatal képzőművész menedzselni magát? Hogyan biztosíthatja a megélhetését aktív művészként? Vagy megfordítva a kérdést: képes lehet-e produktív alkotói elmélyülésre, miközben a napi szükségletei kielégítéséről is gondoskodnia kell? Miként „népszerűsítse” magát és munkáját itthon és külföldön? Hogyan fejlődhet szakmailag és anyagilag egyaránt? Ezekre, és további kérdésekre reflektálnak meghívott előadóink, számos hasznos ötlet és lehetőség felvetésével.

Előadók
Somlai-Fischer Ádám –építész és interakció tervező, aki munkáiban, melyeket leggyakrabban designerekkel, művészekkel és mérnökökkel együttműködésben végez, a legújabb technológiák kulturális lehetőségeit kutatja, installációkon, szoftver- és hardverfejlesztéseken keresztül. Stockholmban az Architecture and Urban Research Laboratory-ban diplomázott, meghívott kutató volt a Smart Studioban, jelenleg a MOKK Média Oktató és Kutató Központ vendégkutatója. Számos európai egyetemen tanít, és az aether architecture színeiben interaktív installációkat állít ki szerte a világon. A Prezi és a KiBu alapító tagja.
Gyaraki Dávid, Nyitrai Anna – az International Business School Művészeti Menedzsment szak IV. éves hallgatói (Vékony Délia mentorálásával)

Program
17.00 - 17.30: Gyaraki Dávid, Nyitrai Anna (IBS): Önmenedzsment: a lehetőségek és eszközök legújabb trendjei
17.30 - 17.45: Q&A
17.45 - 18.00: Szünet
18.00 - 18.40: Somlai-Fischer Ádám: Egy jól bevált gyakorlat: ötletek és tippek
18.40 - 19.00: Q&A


Együttműködő partnerünk:

2012. április 21.
Jegyek
2012. április 14. - április 15.
Előző program

Budapest 100 az Ernst Múzeumban

2012. április 22.
Következő program

A testről II.