Könyvkaland/ „Passion to Read”

Programok a Műcsarnokban

A program fővédnökei: Kányádi Sándor és Halász Judit
Írók: Berg Judit, Lackfi János, Kiss Ottó, Varró Dániel, Both Gabi és Dávid Ádám
Illusztrátorok: Gévai Csilla, Molnár Jacqueline, Vékony Andrea, Maros Krisztina, Takács Mari és Cserháti Hajnalka
A „KönyvKaland projekt” egy nagyszabású nemzetközi kezdeményezés része, amely korábban már több európai országban is sikert aratott „Passion to Read” címmel. A program célja, hogy a mesék világán keresztül, a könyvek és az olvasás szeretetének népszerűsítse a 3-9 éves korosztály körében. A kezdeményezés a „könyv”, mint meghatározó jelentőségű médium ünneplése, amely értékes és élvezetes lehetőséget ad a gyermekek számára, hogy fejlesszék képzeletvilágukat, megéljék érzelmeiket és kreativitásukat.

A projekt sikeréhez a Műcsarnok is szeretne hozzájárulni, ezért kreatív foglalkozást szervezünk 2011. december 20-án, melyre általános iskolák alsó tagozatos osztályainak jelentkezését várjuk.

Program:
10-12.00: Kreatív foglalkozás a kiállítótérben: Közösen segítünk Zolinak, a KönyvKaland szimbolikus figurájának, hogy legyőzze félelmeit az olvasástól, egyedi mesekönyveket készítünk, betűket szelídítünk és emlékművet állítunk a nagy kalandnak.
12-12.20: Könnyű uzsonnával kedveskedünk a megjelenteknek.
12.20-13.00: Meglepetés sztár olvassa fel kedvenc meséjét a gyerekeknek.

Részvételi szándékát - a gyermeklétszám pontos megjelölésével - kérjük, december 13-a, kedd 18.00 óráig jelezze a következő email címen: lsipos@mucsarnok.hu. A helyek korlátozott száma miatta maximum 150 gyermeket tudunk fogadni, így jelentkezési sorrendben tudunk helyet biztosítani.
2011. december 1. - december 20.

Műcsarnok

Jegyek
2011. november 10. - november 23.
Előző program

Képfilozófiák

2011. december 11. - 2012. január 8.
Következő program

Ruben Brandt - a Forte Társulat előadásai a Műcsarnokban