ikOn nap 2010

"10 éves az ikOn. Szokásunkhoz híven most is megünnepeljük az évfordulót, de ez alkalommal – az ikOn-nal közel egyidős – régi álmunkat valósítjuk meg.

Egy rendszeresen megjelenő, videó alapú periodikát indítunk el m.ikOn néven, amely minden megjelenés alkalmával 5-6 kortárs képzőművészt prezentál egy-egy interjú és egy-egy mű reprodukciójának közlésén keresztül. A művek kiválasztásánál és az interjúk szerkesztésénél kizárólag tartalmi szempontokat veszünk figyelembe, és fontosnak tartjuk, hogy a művészek hitelesen és kompromisszumok nélkül kerüljenek bemutatásra, nem cél a médiában való megjelenés és nem cél az ismeretterjesztés.

Kezdeményezésünkkel egy olyan dokumentációs felületet és kommunikációs teret kívánunk létrehozni, mely a videó formában közölhető produkcióknak és a művésztől származó eredeti kommentároknak biztosít helyet. Célunk a média alapú művészetről folytatott diskurzus élénkítése, valamint elő szeretnénk segíteni, hogy az alkotók csorbítatlan gondolatai könnyebben hozzáférhetővé váljanak a nagyközönség számára is."
2010. február 4.

Műcsarnok

Jegyek
2009. december 10.
Előző program

Crosstalk - Video presentations: monochrom (A)

2010. február 18.
Következő program

Crosstalk - Video presentations