Múzeumok őszi éjszakája

Műcsarnok - ERNST MÚZEUM

14.00 – 02.00 budapesti egységes belépő

Kiállítás – KissPál Szabolcs: Legkisebb közös többszörös
KissPál Szabolcs egyéni kiállítása pályaközépi áttekintés, mely eddigi munkásságának fő irányvonalaira helyezi a hangsúlyt, ugyanakkor láttatni kívánja azokat a tartalmakat és lehetőségeket, melyek művészetét jelenleg jellemzik. Bővebben ITT

Programok

15.00-24.00 Kedvezményes könyvvásár a Műcsarnokban

16.00 Menjünk világgá!Közös mesélés 7-11 éves gyermekekkel az Ernst Múzuem kiállítóterében.
Hernádi Csaba színművész kisiskolás gyermekekkel talál ki közösen egy történetet. A történet kiindulópontja KissPál Szabolcs: Legkisebb közös többszörös című kiállításán látható egyik mű. A cél, hogy az improvizált szöveg segítségével eljussanak egy másik műhöz, miközben fokozatosan és szinte észrevétlenül részeseivé, szereplőivé válnak a mesének.

18.00 Egy kiállítás a szociológus szemévelRavasz Ábel tárlatvezetése
KissPál Szabolcs kiállítását rendhagyó módon nem művészettörténész, hanem egy fiatal szociológus, Ravasz Ábel járja végig az érdeklődőkkel.
Más nézőpont, alternatív értelmezés, szocio-asszociáció.

20.00 KoMa Társulat Garaczi László: Plazma c. műve (1. előadás) – színház
A fiatal színészekből és alkotókból álló csapat, a KoMa arra szövetkezett, hogy kortárs magyar műveket mutasson be. Fontosnak tartják ugyanis, hogy legyen egy olyan alkotóközösség, ami az itt és most születő, a mára azonnal reflektáló művekkel dolgozik. Nagysikerű előadásuk, Garaczi László Plazmája kiválóan rezonál KissPál Szabolcs Legkisebb közös többszörös című kiállítására.

22.00 Kiállítás hangokban Tóth Viktor mozgó zenei improvizációja
A fiatal magyar jazz generáció egyik legtehetségesebb tagjaként számon tartott szaxofonos Tóth Viktor sokoldalú művész: saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.
Dinamikus, mégis érzékeny játékában a pillanat energiáit ragadja meg. Ez alkalommal mozgásban, a kiállításban látható művekre reflektálva születnek meg zenei improvizációi, így az elhangzó darabok és a kiállított műtárgyak egyszeri, csak ezen az estén hallható kapcsolatba kerülnek.

24.00 KoMa Társulat - Garaczi László: Plazma c. műve (2. előadás) – színház
2009. november 14. - november 15.
Jegyek
2009. november 5.
Előző program

Crosstalk

2009. december 10.
Következő program

Crosstalk - Video presentations: monochrom (A)