Felhőbukfencelő legendája - Nyári képzőművészeti alkotóműhely

2016. június 27 – július 1., 9 – 16.30-ig

Felhőben jön, köddel távozik, jégmadárzöld mohán alszik, jádetóból iszik, gránátalma cinóber színű kristálymagjait eszi, csodagyümölcsökkel teli, tavaszzöld kertekben tarka főnixek páros énekére pihen.
A kőből született majomkirály legendájával ismerkedhetnek meg az egyhetes alkotóműhelyre jelentkező gyerekek: munkáink során megjelenítjük a Jádepalotát, lefestjük a Hajnalpír Csarnokot, tervezünk hétszín ruhát tündéreknek, a harcosoknak aranypáncélt, valamint felhőlépő cipőt és bíborszín sisakot. Kalandozásainkon bejárjuk a Műcsarnok tereit, kutatva a majomkirály nyomát, keresve a kiállított képeken csínytevései emlékét. Festünk, rajzolunk, ragasztunk, makettezünk, agyagból csudás állatokat készítünk. Az utolsó nap az elkészült jelmezekkel, drámajátékeszközökkel bemutatjuk az öt nap alatt született munkákat, és persze a kőből született Felhőbukfencelő legendáját.

A Műcsarnok idén is megszervezi kétszer egy hetes nyári képzőművészeti alkotóműhelyét 8–12 éves gyerekek számára. A műhely résztvevői a Műcsarnok kiállítóterében, az Előadóteremben, valamint a Városligetben rendhagyó múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt. Reggel 9 órától rajzolunk, ragasztunk, festünk, térben alkotunk, agyagozunk délután 16 óráig.

Az alkotóműhelyekbe  a gyermekeket jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni.

Részvételi díj: 26 000 Ft, további információ és jelentkezés schopp.ildiko@mucsarnok.hu e-mail címen.

2016. június 27. - július 1.

Műcsarnok

Jegyek
2016. június 25. - június 26.
Előző program

Szelfigyár

2016. szeptember 3. 09:30 - 17:00
Következő program

Fenntartható jövőképek