Utazó workshop

A Miskolci Galéria és a Műcsarnok szervezésében

A Miskolci Galéria és a Műcsarnok munkatársai számos szakmai programot hoztak létre több éve tartó múzeumpedagógiai együttműködésük során. A két intézmény 2009-ben kezdte el múzeumpedagógiai módszertani képzések szervezését Utazó konferencia néven azzal a céllal, hogy a fővárosi és négy vidéki helyszínen megszervezett bemutató foglalkozások és tanácskozások segítsék a kisebb városokban, falvakban képzőművészeti múzeumpedagógiával foglalkozó kollégák bemutatkozási esélyeit.

Az Utazó konferencia folytatásaként 2010 októberében közel 40 résztvevő öt napig dolgozott együtt a Műcsarnokban és a Bajor Gizi Színészmúzeumban, hogy a gyakorlati tevékenység és konzultációk során programokat dolgozzanak ki a szervező intézményekben bemutatott kiállításokhoz. A képzés sikerességet mutatja, hogy a konkrét kiállításokra kidolgozott programokból idáig 17 foglalkozást tartottak meg a résztvevők. ,

Az Utazó workshop tavaszi programja 2011 márciusában, a Miskolci Galéria intézményeiben, a Nagy Kunszt Tanulmányi Múzeumban, és a miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeum valósul meg. Mindegyik helyszínen, az időszakos kiállításokhoz kapcsolódóan, kortárs dráma-, szín- és képzőművészeti, valamint rendhagyó pedagógiai módszereket ismertető előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők, akik bekapcsolódhatnak a kiállításhoz szervezett múzeumpedagógiai programok megtervezésébe. Szeretnénk lehetőséget biztosítani az érdeklődőknek, hogy – a szervezőkkel konzultálva – önálló programokon dolgozhassanak, és a workshop után múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartsanak mind a miskolci, mind a budapesti helyszíneken.


További információ:
Éliás István –
Szabics Ágnes –
2011. március 25. - március 27.

Műcsarnok

Jegyek
2011. március 16. - március 20.
Előző kiállítás

KEDVEZMÉNYES KÖNYVVÁSÁR

2011. március 26. - április 23.
Következő kiállítás

Egyszerű többség