ÚJ NÉZŐ – KÖZÖSSÉGI SZÍNHÁZI PROJEKT

fotókiállítás és konferencia

A Káva Kulturális Műhely vezetésével megvalósult Új Néző című színházi projekt az első olyan kísérlet Magyarországon, amely a színház eszközeit használva hozott létre nyilvános teret lokális társadalmi konfliktusok, kiemelten a „cigány-magyar” különbségtétel feldolgozására. A színházi program 2-2 hétig tartott az egyes falvakban. Középpontjában a közönség részvételén alapuló színházi akciók álltak, amelyek esti témáit minden esetben a helyi viszonyok adták. A felnőtteknek szóló részvételi színházi performanszokat a gyerekeknek tartott kézműves és drámás foglalkozások és a helyi fiatalokkal közösen megvalósított filmes és fotós projektek egészítették ki.

Az Új Néző közösségi színházi program 10 hónapos előkészítő munka után, 2010 augusztusában valósult meg két Borsod megyei faluban, Ároktőn és Szomolyán. A projektben öt szervezet dolgozott együtt: a konzorciumot vezető Káva Kulturális Műhely, a Krétakör, az Anblokk Kultúra- ás Társadalomtudományi Egyesület, a Retextil Alapitvány és a Metaforum Film.

ÚJ NÉZŐ
Fotókiállítás Tóth Ridovics Máté fotóiból

Menü Pont galéria
Megnyitó: 2011. január 25, kedd, 17 óra

A Műcsarnok projektgalériájában megnyíló kiállításon Tóth Ridovics Máté (Krétakör) 2010 augusztusában a színházi projekt során készített fotói láthatók

ÚJ NÉZŐ – konferencia
Műcsarnok előadóterem
2011. január 28., péntek 16 óra

A kiállítás időtartama alatt rendezett konferencián levetítésre kerül az „Ásó, Kapa, Nagyharang” munkacímet viselő dokumentumfilm, melyet előadások és beszélgetések követnek.

A konferencia részletes programja ITT olvasható.

2011. január 25. - január 30.

Mélycsarnok

Jegyek
2011. január 22. - március 20.
Előző kiállítás

ED TEMPLETON

2011. március 16. - március 20.
Következő kiállítás

KEDVEZMÉNYES KÖNYVVÁSÁR