A SZOBRÁSZATI AUTONOMITÁS A TÁRSADALOMBAN – FUNKCIÓVÁLTÁS ÉS ÍZLÉSFORMÁLÁS

Konferencia

A Magyar Szobrász Társaság, szervezésében

A közgondolkodásban, a társadalmi kommunikációban, a nyilvános beszéd területén a köztéri szobor ugyan elvesztette korábbi – nálunk az ötvenes évektől túlértékelt – szerepét, helyére azonban a tömegkultúra lépett. A szerepvesztés a művészeti alkotások autonomitásának, a koncentrált minőségteremtésnek kedvezett, hisz a szobrászattól idegen szempontok (politika, propaganda stb.) csak korlátozták saját kifejezőeszközeinek, gondolatainak megvalósításában. A megrendelők viszont ragaszkodnak e funkcióhoz, a közízlés idegenkedik a saját feladatait teljesítő autonóm művektől.

A konferencia célja, hogy a gyakorlati, elméleti és törvényi kérdések megvitatásával stratégiákat találjon az autonóm szobrászat alkalmazására, annak természetes szerepe, kultúraépítő funkciója betöltésére.

A Magyar Szobrász Társaság immár hagyományos, hetedik szimpóziuma a szakmabeliek és a szobrászatban érintett szakemberek közös fórumaként kívánja értelmezni a kortárs plasztika, a művészetek és a társadalom kapcsolatát, átalakulásának, változásainak jelenségeit
2010. december 3.

Műcsarnok

Jegyek
2010. november 29. - 2011. március 31.
Előző kiállítás

Műcsarnok éves kártya

2010. december 17. - 2011. február 13.
Következő kiállítás

TAIWAN CALLING Tajvani kortárs képzőművészet