11. Lakástrend és Design Kiállítás

A 360 º Lakástrend és Design kiállítás idén tizenegyedik alkalommal vállalkozott a hazai otthonteremtés formálóinak, designereinek, forgalmazóinak és gyártóinak egybefogására és felvonultatására a Műcsarnokban.

Egy újabb évtized megkezdése mindig valami változást jelent, a visszatekintést ígéretes tervek írják felül, míg a nosztalgiát a jövő koncepciói és célkitűzései.
2008-ban a Lakástrend & Design kiállítást is minden ízében áthatja a megújulás: az érdeklődők ismeretlen ösvényeken – új helyszíneken, programokon és designfórumokon – barangolhatnak a felfedezés reményében.

Az egyik legjelentősebb eredmény, hogy az elmúlt tíz év alatt a budapesti kiállítás naprakésszé vált és a rangos nemzetközi lakberendezési, valamint designkiállításokon érzékelhető változások, új trendek a műcsarnoki bemutatókon szinte ugyanabban az évben megjelentek. A kiállításnak nagy szerepe van a neves nemzetközi gyártók és világhírű tervezők munkáinak megismertetésében, a design iránti igény felkeltésében, illetve a hazai lakberendezés színvonalának érzékelhető emelkedésében. Ugyanakkor vitathatatlan érdeme, hogy a magyar designerek számára is komoly megmérettetési terepet biztosít, kiváltképp a „madeinhungary” tárlatnak köszönhetően, amely ebben az évben – elszakadva az anyarendezvénytől – új helyszínen, a belvárosi Gödör Klubban kerül megrendezésre.
A hazai fiatalok mustráját pályázatra beérkezett, szakmai zsűri által kiválogatott munkák alkotják majd, de a tehetségek alkotásai mellett ugyancsak itt ismerkedhetünk meg a formatervezéssel, belsőépítészettel és lakberendezéssel foglalkozó egyetemek és iskolák tevékenységével is, bepillantást nyerve azokba a szellemi műhelyekbe, ahol a jövő tervezőit képzik. Idén két új tematikai egységgel bővül a 2008 évi Lakástrend és Design kiállítás. Egyrészt a „madeinhungary” tárlattal azonos helyszínen, a Gödör Klubban debütáló, a kelet-európai tervezőket felvonultató „med” (meeting of eastern design) rendezvénnyel, másrészt a „trendhecc” nevű off-line programsorozattal, amelynek keretében belvárosi kávézók, klubok és galériák kreatív találkozási pontként kapcsolódnak be az eseményekbe, kiállításaikkal támogatva az urbánus design, az építészet, a divat, a formatervezés és a vizuális kommunikáció jobb megértését.

Jegyvásárlás : Műcsarnok és Gödör Klub

Belépőjegy: 1500 Ft
4 napos belépőjegy: 4000 Ft
Diákjegy: 1000 Ft
(csak csütörtökön és pénteken)

Nyitva: 10-19 óráig, szombaton: éjfélig
www.lakastrend.hu
www.madeinhungary.co.hu
www.trendhecc.hu
2008. március 6. - március 9.

Műcsarnok

Jegyek
2008. február 16. - március 23.
Előző kiállítás

Wim Delvoye

2008. március 15. - április 26.
Következő kiállítás

Csontó Lajos: Közös nevező