Alkoss te is ! A Tiszta szívvel festeni című kiállításhoz kapcsolódó művészetpedagógiai foglalkozások

Alkoss te is !  A Tiszta szívvel festeni című kiállításhoz kapcsolódó művészetpedagógiai foglalkozások – kivételesen nem korcsoportok szerint

  1. Szabadságtapasztalat

A Jelenlétkertben keressük az ismerős, de el eltűnő, vagy épp felbukkanó formákat, majd azon áthaladva jutunk el a Műteremvárosba. Ezeket a formákat kell elcsípnünk, összegyűjtenünk egy erre a célra előkészített füzetben, majd a „gyűjteményünkből” megalkothatjuk azt a képet, amit a Műteremváros könyvtárában szimbolikusan elhelyezhetünk. Így születik meg jelenlétünkből és megfigyeléseinkből a személyes kert. A munkákat lefotózzuk, ezzel a dokumentálással kerülünk be a közös emlékezet részeként a közösségi mátrix belső könyvtárába, az internetre.

  1. Képekben utazunk

A falakon látható képek meghívók: ösztönzések arra, hogy legyünk társai a művésznek egy-egy utazásán, készítsünk útinaplót, kiderítve és rögzítve ki, merre járná be – egy vagy több képet választva a kiállítás képei közül – a kínálkozó területet. Ha már jól ismerjük az utazásunk történetét, egy önálló darabbal egészíthetjük ki a választásunkat.

  1. Mi a kedvenc színed?

A színek sokféleképpen hatnak: erejükkel, rezgésükkel, hullámhosszukkal, sugárzásukkal, hideg vagy meleg tónusukkal. Ebben a gyakorlatban a színek és fények követésével jutunk a történetek mélyére. Hogyan szólítanak meg a színek, mit tesznek hozzá a formákhoz? Játszunk a színekkel, kollázst készítünk, és megfigyeljük, hogyan befolyásolják a pillanatainkat.

  1. Test, test, test

Témánk a test – a felszín, és ami mögötte van. Vajon lehet-e hasonlóság a tengerparton napozók és Cézanne csendéletei, vagy Matisse színes formái között? Gondolataink a közvetlen tapasztalat és az elvont témák körül járnak, ezekről gondolkodva reagálunk a látottakra, és kollázst alkotunk, hogy jobban megértsük a képek által kiváltott élményt.

 

jelentkezés : schopp.ildiko@mucsarnok.hu  

A foglakozások 90 percesek, 700Ft/ fő, két kísérőnek ingyenes

 

 

2019. szeptember 17. kedd 9:51

nemzeti-szalon.hu

Előző hír