Művészetpedagógia: programok családoknak, óvodáknak, iskoláknak

A Kilenc műteremből kiállítás Korhatár nélkül családi programjai

 

Korhatár nélkül családi nap február 24-én, Szombaton 10: 30-tól 13 óráig

Szemfényvesztés palota elvarázsolt napjai

Séta a palotában, ahol semmi nem az, aminek látszik, vigyázzunk ne hogy eltévedjünk, átváltozzunk, vagy egyszerűen beleolvadjunk láthatatlanul a környezetünkbe. Ez varázslat vagy illúzió? Írjuk meg a palota meséjét és játsszuk el a történetet. Bullás István, Faa Balázs tárlatában keresgélve makettezünk, rajzolunk, mesélünk.

 

Korhatár nélkül családi nap Március 3-án, Szombaton10: 30-tól 13 óráig

Eltévesztett varázslat

Mennyi galibát képes okozni egy eltévesztett varázslat, egy rosszul kiejtett kívánság, vagy egy figyelmetlen válasz az úton elénk toppanó vénséges vén anyónak. Turcsányi Antal és Nagy Gabriella képei között, keressük történetünket, történeteinket, agyagfigurákat, kollázsokat készítve.  

 

Korhatár nélkül családi nap Március 11-én, Vasárnap 10: 30-tól 13 óráig

Amikor még ásított a semmi

Üres és teli, sötét és világos. Csendről, napról, holdról és csillagokról szól a történet, amit együtt járunk be, készülnek hozzá rajzok és festünk is, miközben közösen mesélünk, Lajtai Péter és Baksai József munkái között.

 

A családi napok programjaira, a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves korig a részvétel ingyenes.

A foglakozásokat Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti.

További információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu


2018. február 25. 11:00 - 13:00

Családi délelőtt az Égboltban

Képzőművészeti és drámapedagógiai foglalkozás Nagy Gabriella festőművész kiállításán. A legkisebbektől a nagyszülőkig várjuk mindazokat a Műcsarnokba, akinek a művészet komoly dolog és játék. Meglepetésként: társművészeti vendégek! Töltsön egy délelőttöt gyermekével, unokájával, barátaival és velünk.

A családi délelőttre a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves korig a részvétel ingyenes.

Jelentkezés és további információ: ban.ildiko@mucsarnok.hu


 

2018. március 18. 11:00 - 13:00

Art & English II.

Family Day in the Sky - Entertainment for the whole family
We are happily announcing our new art pedagogical programme in connection with Nagy Gabriella’s exhibition. If you agree with us art means something serious, but also something to play with, please come and join us on our next Family Day. We will have a fun day discovering drama pedagogy and fine arts on the exhibition of Gabriella Nagy. As a surprise we are inviting guests from other fields of art too.

Spend this amazing time with your children, grandchildren, friends and us.

In your adventures you will be accompanied by Gabriella Nagy and Alexandra Tass English teacher, art pedagogue. Please if you wish to participate send us an e-mail (ban.ildiko@mucsarnok.hu) with the number and the age of your children.
Admission with valid daily ticket. Free for children under 7.


 

Alkoss Te is! Foglakozások  A Kilenc műteremből című kiállításhoz óvodásoknak, iskolásoknak és középiskolai csoportoknak

Élményalapú foglalkozásainkon párbeszédet kezdeményezünk a kiállított munkákkal, ismerkedést a művészettel, amelyhez mindenki számára befogadható és érthető kontextust teremtünk. A különböző korosztályok igényeit figyelembe véve, a kiállítótérben sokoldalú, izgalmas lehetőségeket kínálunk a fiataloknak ahhoz, hogy ismereteket szerezhessenek a világról, a társadalomról, magukról és másokról. Foglalkozásaink a vizuális fejlődésen túl az egyéni és a szociális fejlődés lehetőségét is segítik. Mindehhez eszközként használjuk az aktuális kiállítás munkáit, a vizuális nevelés módszereit, a drámapedagógiát, a játékot és nem utolsósorban a meséket.

A foglakozásokat  Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti

Bejelentkezés: schopp.ildiko@mucsarnok.hu, 06 30 4104755

A Kilenc műteremből kiállításhoz kapcsolódó foglakozások

5-9 évesek részére

Találkozás elvarázsolt lényekkel

Túl a Nagyon Egyenesen, keresztül az illúziók káprázatos erdein az Emlékek Völgye után hopp, már el is érkezünk az Elvarázsolt Lények Birodalmába. De ahhoz, hogy eljussunk abba a furcsa birodalomba, nekünk is szükségünk lesz néhány varázslatra. Színes papírt, olajpasztellt használunk, ragasztunk és színezünk. Kapitány András, Bullás József, Lajtai Péter, Turcsányi Antal képei lesznek a segítségünkre.

10-14 évesek részére

Rakjuk össze!

Létezik egy hely, ki tudja, hol, ahol az utak önmagukba visszatérnek, ahol a lépcsők a semmibe vezetnek, de aki arra jár, mégis eljut oda, ahová szeretne. Fedezzük fel  a Kilenc műteremből című kiállítás műveit! Kérdezzünk, vizsgálódjunk, kutassunk a részletekben, keressük a jó megfigyelőket! Tegyünk egy próbát, készítsünk mi is a látást megtévesztő munkákat, egyensúlyozva a lehetetlen és a valóságos határán.

13-18 évesek részére

Kísérő füzet helyett videóüzenetek, own selection

Mi fér bele? 3 kép 3 alkotó – diskurzus történetekről, ábrázolásról, absztrakcióról.  A programon részt vevő osztályok lehetőséget kapnak arra, hogy saját nézőpontjuk szerint a kiállításon szereplő munkák közül néhányat kiválasszanak és összeillesszenek, és ezeket alaposan körüljárva, megismerve készítsék el rövid videóüzeneteiket, ezzel segítve a kiállítás látogatóit a kortárs művek befogadásában.

 


 

EZ KIT ÉRDEKEL? MEGHÍVÓ KÖZÉPISKOLÁSOKNAK A MŰCSARNOK MŰVÉSZETI LABORJÁBA

Szeretettel várjuk azoknak a középiskolásoknak a jelentkezését a Műcsarnok művészeti laborjába, akik szívesen vennének részt egy közös munkában.
A téma: az iskola, mint tér, hely, épület. Az iskola, mint a mindennapok időbeosztását hosszú éveken át meghatározó intézmény. Az iskola, mint a barátságok és konfliktusok színtere.
MILYEN AZ ISKOLÁD?
MILYEN AZ ISKOLA?
Oszd meg velünk a véleményedet!
Beszéljünk arról, hogy mitől lehet jó vagy szükséges rossz, miért kötelező, mi teszi, mi teheti élhetővé azt a helyet, ahol ott töltöd minden hétköznapodat. Beszélgessünk erről egy iskolától távoli térben, műalkotások között. Olyan művek között, amelyeke n keresztül ma ismer t művészek (akik tegnap még diákok voltak!) beszélnek a saját iskolaéveikről.
A Műcsarnok művészeti laborjában az EL TE Neveléstudományi Doktori Iskola, Elméleti-történeti programjának hallgatóival együtt kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, akár szavakban, akár képekben, szituációkban, fotókban, videókban fogalmazzátok meg.
A találkozás helye a Műcsarnok (Budapest XIV., Hősök tere) mélyszintjén a Box nevű kiállítótér.
Ideje: február 5. és május 14. között, hétfőnként 16.00–17.30.
Az aznapra közösen kiválasztott témához választunk egy műtárgyat, és a közös munka eredményét, szavaidat, véleményedet, értelmezéseidet, álló- és mozgóképeidet a műtárgy mellé tesszük. A közösen alakított projekt-tér, a kiállítás nem látogatói cél, hanem a munka terepe, eszköz a beszélgetéseink rögzítésére.
Reméljük, választ kapsz a kérdésedre: kit érdekel a véleményed?
 
KEDVES TANÁR KOLLÉGA!
ÖRÖMMEL VENNÉNK RÉSZVÉTELÉT AKÁR AKTÍVAN, AKÁR MEGFIGYELŐKÉNT VALAMELYIK HÉTFŐI LABORMUNKÁNKBAN.
RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKÁT JELEZZE A ban.ildiko@mucsarnok.hu EMAIL CÍMEN!
 
 

 

KAVICS – Kreativitást felszabadító műhelymunka szerdánként

2017. október 4-én ismét elkezdtük a műhelymunkát a Műcsarnok gyerekstúdiójában. Képzőművészeti foglalkozásainkon 6-12 éves, alkotni szerető iskolásokat várunk minden szerdán 16:30-tól 18-óráig, akikkel izgalmas történeteken keresztül, kiállításról kiállításra kalandozunk októbertől júliusig.

A foglalkozásokat Schopp Ildikó művészetpedagógus és Cser Mariann képzőművész hallgató vezeti.

Időpontok: szerda délutánonként 16:30 és 18 óra között, első alkalom: október 4.

A foglalkozás díja egy hónapra 2000 Ft.

További információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu


Tematikus séta -  osztályoknak/csoportoknak

Hősök a Hősök terén, múzeumpedagógiai séta a Műcsarnok körül

Értelmezzük és közelről is megvizsgáljuk a tér elrendezését és berendezéseit, az épületeket, a szobrokat és igyekszünk ráhangolódni a korszakra, amikor Ybl Miklós Gloriett kútháza, az Európa legmélyebb fúrásaként nyilvántartott, gyógyvizet adó kút helyére felépült a Schickedanz millenniumi emlékmű a Műcsarnokkal és a Szépművészeti Múzeummal.Különleges sétánkat a Műcsarnok körüljárásával a ligetben folytatjuk, szemügyre véve az új tér- és épített elemeket: az 56-os emlékművet és a Világórát, majd visszatérünk a Műcsarnokba, ahol, az aktuális kiállítást is megtekinthetik a sétán résztvevők.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-4104755


2016. szeptember 26. hétfő 16:19

Korhatár nélkül

Művészeti foglalkozások

Művészeti foglalkozások
Következő hír

Műcsarnok Teremőr

Új! Ingyenes belépés a Nagycsaládosok Országos Egyesülete | NOE tagok részére

Előző hír