Művészetpedagógia

Művészetpedagógiai programok óvodáknak, iskoláknak és családi délelőttök

 

Kiállításainkra tematikus művészetpedagógiai programokat tervezünk, melyre óvodai csoportok, általános és középiskolai osztályok jelentkezését várjuk.


Alkoss te is!
Művészetpedagógiai programok 2016. november 21-től 2017 március 12-ig.

Óvódásoknak
Történet egy kislányról, aki hatalmas kertben kóborol, halványzöld békákkal ismerkedik a Békák mocsaránál, vörös kandúrral és szivárvány pillangókkal játszik, és időnként még arra is jut ideje, hogy a tyúkokat megetesse. Mini történetünkhöz készítünk apró színházat, felfedezve Ferenczy Károly színpompás világát.

Alsó tagozatosoknak
Időutazást ajánlunk: időgépünkkel hol Baalbekben, egy római provinciában, hol egy csata színhelyén, vagy épp egy romantikus erdő mélyén találjuk magunkat. Kalandozásainkról útinaplót készítünk pillanatrögzítésekkel, pasztellkrétával. Ligeti Antal, Hans Makart, Paál László munkáin keresztül járjuk be a különleges tájakat.

Felső tagozatosoknak
Álmodozások kora selyemben-bársonyban
Udvari etikett, utazás, sport az 1800-as évek végén. Mik azok a vizitkártyák, mikor és mire használták, illetve használják ma is őket? Kollázst készítünk Benczúr Gyula, Lotz Károly, Rippl-Rónai József és Telepy Károly portréit megfigyelve.

Középiskolásoknak
Jelölj be a Facebookon! - ismerkedés a boldog békeidőkben és napjainkban
Megkeressük a gyorsan alakuló társadalmi változásokra reagáló ismerkedési formák hasonlóságait és különbözőségeit, majd Mednyánszky László képe előtt időzve közösen eltűnődünk a sublime fogalmán, mélységről, térről és felemelő magasságról.

A foglalkozások ideje kb. másfél óra. Belépő: március 12-ig kedvezményesen 500Ft/fő, két kísérőnek ingyenes.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu

 

 

2016. szeptember 26. hétfő 16:19

Korhatár nélkül

Művészeti foglalkozások

Művészeti foglalkozások
Következő hír

Műcsarnok Teremőr

Közösségi szolgálat a Műcsarnokban

Előző hír