Művészetpedagógia

Művészetpedagógiai programok óvodáknak, iskoláknak és családi délelőttök

Art deco a pusztán | Sajó István (1896–1961) és műve kiállítás Korhatár nélkül családi nap programjai

2017-05-20 10:30-13 óráig

Geometrikus formák világ

Amikor a rejtőzködő háromszög, kör, félkör, négyszög, és téglalap előkerül, és mi új épületekbe rejthetjük őket, lesz belőlük fal, oszlop, ablak, ajtó és sok minden más, amit csak fantáziánk és a formák elbírnak. Játékos mintagyűjtés és tervezési gyakorlatok várnak! Sajó István kiállításán a „Korhatár nélkül” program vendége Ocztos István építész, képzőművész.

2017-05-27 10:30-13 óráig

Tervezz házat!

Milyennek képzeled az ideális teret?  Találd ki és készíts modellt a számodra legtökéletesebb házról, lakásról, villáról, palotáról az Art deco a pusztán | Sajó István (1896–1961) és műve című kiállításon! A „Korhatár nélkül” program vendége Ocztos István építész, képzőművész.

2017-06-03 10:30-13 óráig

Tündérkertek és focipályák

Kerek erdő és halastó, fű, fa, bokor és illatozó virágok. Mekkora kertet szeretnél, és milyen alakú legyen a városi tó? Tervezzünk együtt! Gondolatok és álomtervek a zöld fontosságáról, a kert hétköznapi varázslatáról az épített környezetben Sajó István kiállításán. A szombati „Korhatár nélkül” vendége Ocztos István építész, képzőművész.

A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes.


Alkotóműhely 2017. június 19-től 23-ig, 9-16 óráig

Kalandtúra a varázserejű tárgyak birodalmába

Biztosan tudod, hogy léteznek elvarázsolt tárgyak, sőt arról is biztosan hallottál, hogy néhány tárgy varázserővel bír – sőt, akár még rabul is ejthet... No, csak óvatosan!  Az öt napos kalandjátékra vállalkozókkal közösen próbáljuk megfejteni a tárgyak sajátos titkait, és azt is, miért vannak ránk olyan nagy hatással – hiszen vannak, akiket a tárgyak rabként tartanak fogva, de vannak olyanok is, akiket engedelmesen szolgálnak.

 

Nyári alkotóműhely 2017. július 3-tól 7-ig, 9-16 óráig

Járjunk utána!

A három gyűrű történetében kalandozva megismerhetjük meg a mágikus erejű tárgyak tulajdonságait. Mi magunk is készítünk varázstárgyakat, segítünk a mesehősünknek, hogy megőrizze a ludakat, kitalálja a királykisasszony legféltettebb titkát, és együtt még a sárkányt is legyőzzük. Mesét hallgatunk, sokat festünk, rajzolunk, makettezünk és mindenféle varázslatos eszközöket készítünk.

A nyári alkotóműhely résztvevői a gyermekstúdióban, az előadóteremben, a Körülöttünk. Ipar- és tervezőművészet. Nemzeti Szalon 2017 kiállítás tárgyakkal teli, izgalmas tereiben, valamint a Városligetben izgalmas képzőművészeti programokon vehetnek részt. A két hét alatt különféle képzőművészeti technikákat – pl. festés, agyagozás, gipszöntés, papírmasé-készítés, makettezés, krétarajz, szénrajz, olajpasztell, kollázs – ismerhetnek meg. Minden délelőtt része a közös szabadtéri játék a Városligetben.

 


 

Alkoss te is foglalkozások a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet című kiállításon óvodai csoportok, alsó- és felső tagozatosok, illetve középiskolai osztályok számára

Kalandra fel a tárgyak birodalmába!

Titkosírással varázsjeleket rejtünk el, és összerakjuk a törött cserépdarabokat, hogy űrrakétát építhessünk belőlük. Rajzolunk, tervezünk a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet című kiállításon.

Tárgyfejtés

Mit szólna földi tárgyainkhoz egy távoli galaxisból ideérkező turista? Tárgyak rengetegében igyekszünk megfejteni, mi mire való, miért van – vagy éppen miért nincs – szükségünk rájuk. Alkossunk használati tárgyakat a saját ízlésünk szerint! A Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet című kiállításon lehetőség nyílik erre, így újabb talánnyal bővíthetjük a Föld felé tájékozódó galaktikus turistáknak kínált látványosságokat.

Kicsomagolás

Klisék, stílus, választás vagy kényszer? Tárgyakba rejtett üzenetek. Tárgyak, melyekre mindennél jobban vágyunk, megfejtésre váró szimbólumok. Tegyünk egy próbát: értelmezzük azokat a tárgyainkat, melyek nap mint nap körülvesznek bennünket. Kísérleti terepünk a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet című kiállítás.

 

Alkoss te is foglalkozások az  Art deco a pusztán | Sajó István (1896–1961) és műve című kiállításhoz óvodai csoportok, alsó- és felső tagozatosok, illetve középiskolai osztályok számára

Geometrikus forma - vadászat
Amikor a rejtőzködő háromszög, kör, félkör, négyszög, és téglalap előkerül, és mi új épületekbe rejthetjük őket, lesz belőlük fal, oszlop, ablak, ajtó és sok minden más, amit csak a fantáziánk és a formák elbírnak. Játékos mintagyűjtés és tervezési gyakorlatok óvodások és kisiskolások számára.

A zöld környezet fontossága a modern építészetben
Milyen lenne a számodra élhető épített környezet 2050-ben ? Gondolatok és álomtervek a zöld fontosságáról, a kert hétköznapi varázslatáról az épített környezetben Sajó István kiállításának kapcsán.

Kényelem, praktikum, esztétikum
Villaház vs. lakótelep a 30-as években. Tervezz házat magadnak! Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk , amikor az ideális lakótérről ábrándozunk? Közösségi tér és lakhatási problémák, lehetőségek és vágyak. Művészetpedagógiai foglalkozás középiskolások számára Sajó István kiállításában.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu


Műszak - tehetséggondozó műhely

A Műcsarnok tehetséggondozó műhelye középiskolások és egyetemisták számára.
A foglalkozásokról Bán Ildikónál lehet érdeklődni:  ban.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-842 1447


Tematikus séta -  osztályoknak/csoportoknak


Hősök a Hősök terén, múzeumpedagógiai séta a Műcsarnok körül

Értelmezzük és közelről is megvizsgáljuk a tér elrendezését és berendezéseit, az épületeket, a szobrokat és igyekszünk ráhangolódni a korszakra, amikor Ybl Miklós Gloriett kútháza, az Európa legmélyebb fúrásaként nyilvántartott, gyógyvizet adó kút helyére felépült a Schickedanz millenniumi emlékmű a Műcsarnokkal és a Szépművészeti Múzeummal.Különleges sétánkat a Műcsarnok körüljárásával a ligetben folytatjuk, szemügyre véve az új tér- és épített elemeket: az 56-os emlékművet és a Világórát, majd visszatérünk a Műcsarnokba, ahol, az aktuális kiállítást is megtekinthetik a sétán résztvevők.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-4104755


2016. szeptember 26. hétfő 16:19

Korhatár nélkül

Művészeti foglalkozások

Művészeti foglalkozások
Következő hír

Műcsarnok Teremőr

Közösségi szolgálat a Műcsarnokban

Előző hír