Művészeti foglalkozások családoknak, óvodáknak, iskoláknak

Alkoss te is!

Rejtett történetek

Művészetpedagógiai programok óvodások, valamint általános és középiskolai osztályok számára 2018. október 5-től 2019. január 20.

3-9 éveseknek:

A máktündér kertje

Álmodozó-álomhozó pillangókkal játszunk, akik a mákföldek virágainak selyempalotáiban laknak, harmatcseppben fürdenek, virágport esznek, nektárt isznak. Egész nap játszadoznak és meséket hallgatnak, készülnek az estére, amikor legszebb ruháikat magukra öltik és kilebbenek, hogy édes álmokat hozó álomporral kenjék az aludni nem tudó emberek szemhéját. A kiállításban megkeressük Koszta József Mákvirágok című képét, és megpróbáljuk lefesteni az álomhozó pillangókat és csodás selyempalotájukat.

8-11 éveseknek

Táltosok és egyéb különleges lények nyomában

A kiállított munkák között Ferenczy Noémi, Iványi-Grünwald Béla és Mednyánszky László képeiben keressük a rejtett történeteket. A foglakozás során rövid történeteket fogalmazunk, amelyekhez olajpasztell képeket készítünk.

12-14 éveseknek

A hatodik érzék: mivel látunk, ha nem látunk?

Nem kisebb feladatra vállalkozunk, mint, hogy képregényt készítsünk a jövőről. Nézzük meg alaposan Mokry–Mészáros Dezső képeit a Rejtett történetek című kiállításon. Milyen lehet az a világ, amit nem ismerünk, mégis el tudunk képzelni? Beszélgetünk ősi múltról és planétákról,  a kiállításon képeket keresünk a saját történeteinkhez, amelyek alapján elkészülhetnek majd a jövőről szóló képregények.

14-18+

 Vegán vagy vega?

Az 1900-as évek körüli reformok és a maiak: Körösfői Kriesch Aladár, Nagy Sándor, Sass Brunner Erzsébet képei segítségével beszélgetünk mozgalmakról, New Age törekvésekről,de legfőképpen arról a művészetről, ami a jövő felé mutat. Gondolatainkat kollázsba foglaljuk, miközben szem előtt tartjuk a mi életünket érintő ökológiai, társadalmi kérdéseket és a világ másik, rejtettebb, spirituális arcát.

A foglalkozások ideje kb. másfél óra. Belépő: 700 Ft/fő, két kísérőnek ingyenes.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu


2018. október 6. 15:00 - 17:00
Csak lazán! művészetpedagógia foglakozás felnőtteknek

Zenei társasjátékra hívunk a Műcsarnokba!
Október 6-án, a Rejtett történetek kiállításban Sáry Bánk zeneszerző, zenepedagógus sajátos kreatív zenei gyakorlatán vehetnek részt a kiállításra látogatók. A Csak Lazán foglakozáson, közös, játékos kísérletnek lehetnek résztvevői a programra jelentkezők, akik hangokkal, zenei elemekkel, szabadon alkothatnak hangképeket a kiállítás műveire reflektálva, amiket a foglakozás végén ecsettel és festékkel vizuális lenyomatokká transzformálhatnak az arra vállalkozók. Zenei, illetve művészeti előképzettség nem feltétel, ami fontos a rugalmasság, a nyitottság, a koncentrált egymásra figyelés és a fantázia. Csak Lazán!

regisztráció Schopp Ildikónál: schopp.ildiko@mucsarnok.hu
A program aznapi kiállítási belépőjeggyel látogatható.


2018. október 27. 10:30 - 13:00
Korhatár nélkül | családi nap
Keleti mese zenével, mesével és persze sok alkotással egy napfény sárgában ragyogó titokzatos világról, pasztellképekbe álmodva a Rejtett történetek című kiállításban.

Élményalapú foglalkozásainkon párbeszédet kezdeményezünk a kiállított munkákkal, ismerkedést a művészettel, amelyhez mindenki számára befogadható és érthető kontextust teremtünk.
Exkluzív vendégünk: Sáry Bánk Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző, egyetemi tanár.
A programra az aktuális kiállításra megvásárolt aznapi jegyek érvényesek, 7 éves kor alattiaknak a program ingyenes.


Tematikus séta -  osztályoknak/csoportoknak
Hősök a Hősök terén, múzeumpedagógiai séta a Műcsarnok körül

Értelmezzük és közelről is megvizsgáljuk a tér elrendezését és berendezéseit, az épületeket, a szobrokat és igyekszünk ráhangolódni a korszakra, amikor Ybl Miklós Gloriett kútháza, az Európa legmélyebb fúrásaként nyilvántartott, gyógyvizet adó kút helyére felépült a Schickedanz millenniumi emlékmű a Műcsarnokkal és a Szépművészeti Múzeummal.Különleges sétánkat a Műcsarnok körüljárásával a ligetben folytatjuk, szemügyre véve az új tér- és épített elemeket: az 56-os emlékművet és a Világórát, majd visszatérünk a Műcsarnokba, ahol, az aktuális kiállítást is megtekinthetik a sétán résztvevők.
Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-4104755

2018. május 26. szombat 16:19

Korhatár nélkül

Művészeti foglalkozások

Művészeti foglalkozások
Következő hír

Ingyenes belépés a Nagycsaládosok Országos Egyesülete | NOE tagok részére

Közösségi szolgálat a Műcsarnokban

Előző hír