Művészeti foglalkozások családoknak, óvodáknak, iskoláknak

 Családi délelőtt. | Kit érdekel a varjú?

Csörgőkígyó. Bagoly. Varjú. Egy szeszélyes kapcsolat kezdete. Mi lehet a közös bennük? Milyen utat járhatnak be együtt? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Máray Mariann illusztrációi alapján.

Művészetpedagógiai foglalkozás, az Ez kit érdekel? Képzettársítások az iskoláról című tárlaton.

A foglalkozást, Máray Mariann képzőművész és Detvay Lili vezeti.

A családi délelőttre a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves korig a részvétel ingyenes.

Jelentkezés és további információ: detvay.lili@mucsarnok.hu

 


 

Művészetpedagógiai foglalkozások a Kéz | Mű | Remek. Népművészet. Nemzeti Szalon 2018 kiállításhoz óvodai, iskolai és középiskolai csoportoknak számára

5-8 éveseknek:

Mese a vándorról, aki elindult szerencsét próbálni

A foglakozáson a mese útján haladunk, meghallgatjuk és lerajzoljuk a Sötétség országát, ahol a kunyhókat vesszőből fonták és ki-be jár rajtuk a szél. Napot vágunk az égre és beillesztjük a susogó fákkal teli erdő olajpasztell képébe, és persze a vándortarisznyánkat is megtöltjük a vándorlás során megszerzett kincsekkel.

8-10 éveseknek:

Motívumvadászat

Néha a díszítések elvándorolnak, összekeverednek. Nagy szükségünk van a motívumvadászokra, keressük, kutatjuk, rendezzük az elkalandozott mintákat. Megpróbálunk saját mintákat alkotni, kiegészíteni, ismételni és tükrözni. 

10-14 éveseknek:

Miről mesélnek a tárgyak?

Minden tárgynak története van, azoknak is, amelyek nagy gyárakban készülnek, esetleg a világ valamelyik távoli táján, és azoknak is, melyeket kézzel készítenek. Vajon mi a közös bennük és miben különböznek egymástól? Történeteket kutatunk, azonosságokat és különbséget keresünk a kiállított kincsek között.

Középiskolásoknak:

Alkossunk jövőhagyományt!

A kiállításban találkozhatunk azokkal a mesterségekkel, amik újra a figyelem, az érdeklődés középpontjába kerültek. A jövő védelmében újra felfedezett régi technikák új hagyományt teremtenek a következő generációk számára. Kutassuk fel ezeket a kiállítás nyújtotta terepen, vessük össze ismereteinket, és találjunk ki közösen a jövő számára hasznos hagyományokat!

Bejelentkezés és további információ schopp.ildiko@mucsarnok.hu

A foglalkozás 700Ft/fő, csoportonként két kísérőnek ingyenes


 

Alkoss Te is! Foglakozások  Sandro Miller Malkovich Malkovich Malkovich | Tisztelet a kamera mestereinek című kiállításhoz középiskolai csoportoknak 

Helyzetgyakorlatok

Beszélgetés átváltozásról, maszkokról és 150 év fotográfiáiról.

A foglakozást Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti

Bejelentkezés és további információ schopp.ildiko@mucsarnok.hu

A foglalkozás 700Ft/fő, csoportonként két kísérőnek ingyenes


EZ KIT ÉRDEKEL? MEGHÍVÓ KÖZÉPISKOLÁSOKNAK A MŰCSARNOK MŰVÉSZETI LABORJÁBA

Szeretettel várjuk azoknak a középiskolásoknak a jelentkezését a Műcsarnok művészeti laborjába, akik szívesen vennének részt egy közös munkában.
A téma: az iskola, mint tér, hely, épület. Az iskola, mint a mindennapok időbeosztását hosszú éveken át meghatározó intézmény. Az iskola, mint a barátságok és konfliktusok színtere.
MILYEN AZ ISKOLÁD?
MILYEN AZ ISKOLA?
Oszd meg velünk a véleményedet!
Beszéljünk arról, hogy mitől lehet jó vagy szükséges rossz, miért kötelező, mi teszi, mi teheti élhetővé azt a helyet, ahol ott töltöd minden hétköznapodat. Beszélgessünk erről egy iskolától távoli térben, műalkotások között. Olyan művek között, amelyeke n keresztül ma ismer t művészek (akik tegnap még diákok voltak!) beszélnek a saját iskolaéveikről.
A Műcsarnok művészeti laborjában az EL TE Neveléstudományi Doktori Iskola, Elméleti-történeti programjának hallgatóival együtt kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, akár szavakban, akár képekben, szituációkban, fotókban, videókban fogalmazzátok meg.
A találkozás helye a Műcsarnok (Budapest XIV., Hősök tere) mélyszintjén a Box nevű kiállítótér.
Ideje: február 5. és május 14. között, hétfőnként 16.00–17.30.
Az aznapra közösen kiválasztott témához választunk egy műtárgyat, és a közös munka eredményét, szavaidat, véleményedet, értelmezéseidet, álló- és mozgóképeidet a műtárgy mellé tesszük. A közösen alakított projekt-tér, a kiállítás nem látogatói cél, hanem a munka terepe, eszköz a beszélgetéseink rögzítésére.
Reméljük, választ kapsz a kérdésedre: kit érdekel a véleményed?
 
KEDVES TANÁR KOLLÉGA!
ÖRÖMMEL VENNÉNK RÉSZVÉTELÉT AKÁR AKTÍVAN, AKÁR MEGFIGYELŐKÉNT VALAMELYIK HÉTFŐI LABORMUNKÁNKBAN.
RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKÁT JELEZZE A ban.ildiko@mucsarnok.hu EMAIL CÍMEN!
 
 
 

KAVICS – Kreativitást felszabadító műhelymunka szerdánként

2017. október 4-én ismét elkezdtük a műhelymunkát a Műcsarnok gyerekstúdiójában. Képzőművészeti foglalkozásainkon 6-12 éves, alkotni szerető iskolásokat várunk minden szerdán 16:30-tól 18-óráig, akikkel izgalmas történeteken keresztül, kiállításról kiállításra kalandozunk októbertől júliusig.

A foglalkozásokat Schopp Ildikó művészetpedagógus és Cser Mariann képzőművész hallgató vezeti.

Időpontok: szerda délutánonként 16:30 és 18 óra között, első alkalom: október 4.

A foglalkozás díja egy hónapra 2000 Ft.

További információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu


Tematikus séta -  osztályoknak/csoportoknak

Hősök a Hősök terén, múzeumpedagógiai séta a Műcsarnok körül

Értelmezzük és közelről is megvizsgáljuk a tér elrendezését és berendezéseit, az épületeket, a szobrokat és igyekszünk ráhangolódni a korszakra, amikor Ybl Miklós Gloriett kútháza, az Európa legmélyebb fúrásaként nyilvántartott, gyógyvizet adó kút helyére felépült a Schickedanz millenniumi emlékmű a Műcsarnokkal és a Szépművészeti Múzeummal.Különleges sétánkat a Műcsarnok körüljárásával a ligetben folytatjuk, szemügyre véve az új tér- és épített elemeket: az 56-os emlékművet és a Világórát, majd visszatérünk a Műcsarnokba, ahol, az aktuális kiállítást is megtekinthetik a sétán résztvevők.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-4104755


2016. szeptember 26. hétfő 16:19

Korhatár nélkül

Művészeti foglalkozások

Művészeti foglalkozások
Következő hír

Műcsarnok Teremőr

Közösségi szolgálat a Műcsarnokban

Előző hír