Művészetpedagógia

Művészetpedagógiai programok óvodáknak, iskoláknak és családi délelőttök

 

Kiállításainkra tematikus művészetpedagógiai programokat tervezünk, melyre óvodai csoportok, általános és középiskolai osztályok jelentkezését várjuk.


Alkoss te is!
Művészetpedagógiai programok 2016. november 21-től 2017 március 12-ig.

Óvódásoknak
Történet egy kislányról, aki hatalmas kertben kóborol, halványzöld békákkal ismerkedik a Békák mocsaránál, vörös kandúrral és szivárvány pillangókkal játszik, és időnként még arra is jut ideje, hogy a tyúkokat megetesse. Mini történetünkhöz készítünk apró színházat, felfedezve Ferenczy Károly színpompás világát.

Alsó tagozatosoknak
Időutazást ajánlunk: időgépünkkel hol Baalbekben, egy római provinciában, hol egy csata színhelyén, vagy épp egy romantikus erdő mélyén találjuk magunkat. Kalandozásainkról útinaplót készítünk pillanatrögzítésekkel, pasztellkrétával. Ligeti Antal, Hans Makart, Paál László munkáin keresztül járjuk be a különleges tájakat.

Felső tagozatosoknak
Álmodozások kora selyemben-bársonyban
Udvari etikett, utazás, sport az 1800-as évek végén. Mik azok a vizitkártyák, mikor és mire használták, illetve használják ma is őket? Kollázst készítünk Benczúr Gyula, Lotz Károly, Rippl-Rónai József és Telepy Károly portréit megfigyelve.

Középiskolásoknak
Jelölj be a Facebookon! - ismerkedés a boldog békeidőkben és napjainkban
Megkeressük a gyorsan alakuló társadalmi változásokra reagáló ismerkedési formák hasonlóságait és különbözőségeit, majd Mednyánszky László képe előtt időzve közösen eltűnődünk a sublime fogalmán, mélységről, térről és felemelő magasságról.

A foglalkozások ideje kb. másfél óra. Belépő: 700Ft/fő, két kísérőnek ingyenes.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu


Szintén tematikus családi programokat szervezünk kéthetente szombat délelőttönként: Korhatár nélkül

2017. február 25. 10:30 - 13:00

Karneváli hangulat

Elbúcsúztatjuk a telet, és köszöntjük a tavaszt: maszkokat készítünk, kedvünk szerint lehet virágos és vicces, színes, csillogó, csillagos, napsugaras,  vagy épp holdképű.  A tavaszt és a fényt örömmel fogadjuk, a maszkok mellé csörgő-zörgő „hangszereket” készítünk,  hogy siettessük a tavasz érkezését.

A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes.

 

2016. szeptember 26. hétfő 16:19

Korhatár nélkül

Művészeti foglalkozások

Művészeti foglalkozások
Következő hír

Műcsarnok Teremőr

Gyűjtőjegy

Előző hír