Művészetpedagógia: programok óvodáknak, iskoláknak

Az EGY/KOR | Különutak és kivonulás a konszolidáció idején című kiállítás művészetpedagógiai programja óvodások, valamint általános és középiskolai osztályok számára 2017. december 6-tól január 28-ig Alkoss Te is!

Háztetőről nézelődve, 3–9 éveseknek

A nagyvárosi zajok néha megriasztják az elmerengőt, a fények, az árnyékok, a nagy  terek, a hétköznapi közterek színekkel, illatokkal feltöltve nagy kihívást jelentenek egy kóbor macskának, akinek ráadásul Zebulon a neve. Kísérjük el kóborlására legalább egy alkalommal, az Egy/kor kiállítás tereiben barangolva, felfedezve Karátson Gábor képeit, és természetesen Zebulont. Fessük meg a kóborlások néhány emlékezetes pillanatát!

Árnyéksávok, 9–13 éveseknek

Hová vezetnek az árnyéksávok, négyzetek és körök, titkos folyosók és rejtett ajtók, átjárók? Figyeljük meg a szerkesztett valóságot. Hol vagyunk a térben, hová képzeljük magunkat és hol bukkanhatunk fel? Készítsünk makettet titkos átjárókkal, Blaskó János képei között egyensúlyozva.

Hogyan mondjam el? 14–18 éveseknek

Asszociációs társasjáték kamaszoknak.  Hangulat, érzelem és forma összekapcsolódása: az Egy/kor kiállítás termeiben keressük az összetartozó munkákat, összekötünk és szétválasztunk, képeket válogatunk szavak helyett, és mégis történeteket mesélünk, miközben játszunk és alkotunk.

A foglalkozások időtartama kb. másfél óra, ára 700 Ft/fő, két kísérőnek ingyenes. Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu,  06 30 410 4755


Korhatár nélkül családi napok az EGY/KOR | Különutak és kivonulás a konszolidáció idején című kiállításon.

Karácsonyi fénymanók

Korhatár nélkül családi nap december 16-án, 10:30-tól 13 óráig

Az orrunk előtt vannak, mégsem látjuk az erdők alján surranó, néha még a városokba is bemerészkedő fénymanókat,  akik  egyre többen jelennek meg köztünk, ahogy közeledik a karácsony. Színes fényeikkel melegséget, vidámságot hoznak az emberek életébe. Tervezzünk és készítsünk mi is fénylámpást Gadányi Jenő képeinek hangulatából kiindulva.

A varázstudománnyal rendelkező kandúr története, akit néha félreértettek

Korhatár nélkül családi nap december 9-én, 10:30-tól 13 óráig

Az úgy volt, hogy volt egyszer  egy cirmos macska, kinek a szeme hol ilyen, hol olyan színben pompázott, amikor jókedve volt még a bundája is kivirágzott, de ha haragos volt, jajj, na azt ne tudd meg, összevissza varázsolt mindent. Fessünk macskaportrét, nézzük meg, milyen varázslatokra képes ez a színes cicus, és meséljük el a többieknek!

A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves korig a részvétel ingyenes.


 

KAVICS – Kreativitást felszabadító műhelymunka szerdánként

2017. október 4-én ismét elkezdtük a műhelymunkát a Műcsarnok gyerekstúdiójában. Képzőművészeti foglalkozásainkon 6-12 éves, alkotni szerető iskolásokat várunk minden szerdán 16:30-tól 18-óráig, akikkel izgalmas történeteken keresztül, kiállításról kiállításra kalandozunk októbertől júliusig.

A foglalkozásokat Schopp Ildikó művészetpedagógus és Cser Mariann képzőművész hallgató vezeti.

Időpontok: szerda délutánonként 16:30 és 18 óra között, első alkalom: október 4.

A foglalkozás díja egy hónapra 2000 Ft.

További információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu


Műszak - tehetséggondozó műhely

A Műcsarnok tehetséggondozó műhelye középiskolások és egyetemisták számára.
A foglalkozásokról Bán Ildikónál lehet érdeklődni:  ban.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-842 1447


Tematikus séta -  osztályoknak/csoportoknak

Hősök a Hősök terén, múzeumpedagógiai séta a Műcsarnok körül

Értelmezzük és közelről is megvizsgáljuk a tér elrendezését és berendezéseit, az épületeket, a szobrokat és igyekszünk ráhangolódni a korszakra, amikor Ybl Miklós Gloriett kútháza, az Európa legmélyebb fúrásaként nyilvántartott, gyógyvizet adó kút helyére felépült a Schickedanz millenniumi emlékmű a Műcsarnokkal és a Szépművészeti Múzeummal.Különleges sétánkat a Műcsarnok körüljárásával a ligetben folytatjuk, szemügyre véve az új tér- és épített elemeket: az 56-os emlékművet és a Világórát, majd visszatérünk a Műcsarnokba, ahol, az aktuális kiállítást is megtekinthetik a sétán résztvevők.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-4104755


2016. szeptember 26. hétfő 16:19

Korhatár nélkül

Művészeti foglalkozások

Művészeti foglalkozások
Következő hír

Műcsarnok Teremőr

A Műcsarnok Filmkör őszi sorozata | A FÖLD ARCAI – ÁTVÁLTOZÁS

Előző hír