Tárlatvezetés pedagógusoknak: Kilenc műteremből | Derkó2018

Pedagógusoknak szóló tárlatvezetéseket évekkel ezelőtt a budapesti intézmények közül elsőként indítottunk. A kezdeményezés célja az volt, hogy a pedagógusok személyes tapasztalaton keresztül, első kézből értesüljenek az intézmény művészetpedagógiai programjairól. Mára több budapesti és vidéki intézmény pedagógusai visszatérő vendégei intézményünknek.

Februári pedagógusok számára szóló tárlatvezetésünk középpontjában a Kilenc műteremből című kiállítás és a Derkó2018 | Képzőművészeti Ösztöndíjasok Pályázati Kiállítása áll. A Kilenc Műteremből kiállítás középpontjában a középgenerációhoz tartozó – főként – festők (és festőnők) friss munkáit mutatjuk be egy-egy teremben. A hagyományosan a Műcsarnokban megrendezésre kerülő Derkó kiállításon a korábbi évek nagyszabású, kurátori válogatáson alapuló ösztöndíjas-kiállításai után 2018-ben nem csupán az első- és másodéves ösztöndíjasok munkáiból nyílik beszámoló kiállítás, hanem az újonnan ösztöndíjat nyerők is bemutatkozhatnak.

A tárlatvezetést a Műcsarnok vezető kurátora tartja, a kapcsolódó művészetpedagógiai programokat Bán Ildikó és Schopp Ildikó, a Műcsarnok művészetpedagógusai mutatják be.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket a ban.ildiko@mucsarnok.hu címre várjuk.

 

 

2018. február 26. 16:00

Műcsarnok

Jegyek
2018. február 25. 15:00 - 16:00
Előző program

Molnár Anna és Koltai Katalin koncertje

2018. március 1. 18:00 - 20:00
Következő program

Sandro Miller prezentációja és pódiumbeszélgetés